×

Termeni si conditii

 

 

 • Contractul
 • Cerinte pe care trebuie sa le indepliniti pentru a inchiria vehiculul
 • Verificari de siguranta
 • Pretul
 • Clienti cu dizabilitati
 • Preluarea vehiculului
 • Starea si inspectia vehiculului la ‘preluare’
 • Pe durata inchirierii
 • Prelungirea inchirierii
 • Daune, pierdere sau furt
 • Amenzi si sanctiuni pentru depasirea vitezei legale, parcare neregulamentara si nereguli in trafic
 • Returnarea vehiculului
 • Starea si inspectia vehiculului la returnare
 • Combustibilul
 • Optiuni suplimentare – Produse
 • Optiuni suplimentare – Servicii
 • Optiuni suplimentare – Asigurari
 • Plata
 • Returnarea anticipata
 • Utilizarea datelor cu caracter personal
 • Bunuri pierdute
 • Reclamatii si modalitati de a ne contacta

 

Va rugam sa cititi aceste Conditii Generale de Inchiriere (“Conditiile Generale”) si Conditiile Specifice Locale (“Conditiile Specifice Locale”) inainte de a inchiria autoturismul:

Aceste pagini contin informatii pe care dumneavoastra – si, daca este cazul – soferii suplimentari, trebuie sa le cunoasteti despre inchiriere, inclusiv ce documente trebuie sa aveti la dumneavoastra atunci cand preluati vehiculul, obligatiile dumneavoastra fata de noi, obligatiile noastre fata de dumneavoastra.

Este important pentru AMA Rent A Car ca dumneavoastra sa va bucurati de o experienta deosebita de inchiriere si sa aveti toate informatiile necesare.Va rugam sa nu semnati contractul de inchiriere fara sa cititi acest document. Veti dedica putin timp acum, dar puteti economisi timp in viitor.

 

 

Termeni si conditii esentiali

 

 • Contractul de inchiriere. Contractul este incheiat intre furnizorul Vehiculului, dupa cum se mentioneaza in Conditiile Specifice Locale, si Dumneavoastra, persoana a carui nume apare in contractul de

 

Va rugam sa cititi Conditiile Generale de Inchiriere si Conditiile Specifice Locale, ambele fiind parte integranta din contractul dvs. de inchiriere.

 

 • Vehiculul. AMA Rent A Car trebuie sa va furnizeze vehiculul dotat cu toate echipamentele obligatorii de siguranta (‘vehiculul’) , apt pentru circulatie, cu taxele achitate si autorizat sa circule pe drumurile publice. In Europa, trebuie sa furnizam vehiculele cu asigurare de raspundere civila pentru Soferul si persoanele din autoturismul Ama Rent A Car nu au calitate de tert in aceasta situatie si nu sunt acoperite de aceasta asigurare.

Dumneavoastra trebuie sa returnati vehiculul si produsele suplimentare in aceeasi stare ca la preluare, in afara de o uzura rezonabila. Verificati cu atentie vehiculul inainte sa plecati la drum.

Va rugam sa ne solicitati sa rectificam Raportul de Constatare a Starii Vehiculului, daca exista daune neinregistrate; daca nivelul combustibilului este indicat gresit; daca talonul vehiculului, certificatele de asigurare, formularul de constatare a accidentului sau echipamentele obligatorii de siguranta nu se afla in vehicul.

 

 • Perioada de Sunteti responsabil pentru vehicul si produsele suplimentare, pe durata perioadei de inchiriere:
  1. Perioada de inchiriere incepe atunci cand preluati vehiculul (`check-out`) si se incheie atunci cand confirmam ca avem cheile si vehiculul (`check-in`).
  2. Dumneavoastra trebuie sa returnati vehiculul in timpul orelor de functionare unui agent Ama Rent A Car, la biroul convenit pentru Daca alegeti sa returnati vehiculul in afara orelor de

functionare sau daca plecati inainte sa preluam vehiculul, faceti acest lucru pe riscul dvs. si ramaneti responsabil pana la preluarea vehiculului de catre agentii nostri.

 

 • Costuri. Este obligatoriu sa platiti sumele mentionate in contractul de inchiriere pentru vehicul si pentru produsele si optiunile suplimentare achizitionate in perioada de inchiriere .

In cazul in care prelungiti perioada de inchiriere trebuie sa platiti pentru perioada aditionala atat costurile de inchiriere cat si optiunile suplimentare. Trebuie sa platiti de asemenea si costurile pentru furt si daune, pentru curatare profesionala, pentru remorcare, taxele de autostrada, de parcare, amenzile din trafic precum si alte sanctiuni, taxe de administrare si procesare asociate, daca sunt datorate in conformitate cu termenii si conditiile de inchiriere.

 

 • Utilizarea vehiculului: Este obligatoriu: (i) sa va ingrjiti de vehicul ca un bun proprietar, respectand instructiunile de utilizare si sa il mentineti in stare buna de functionare, (ii) sa folositi vehiculul conform legislatiei in vigoare aplicabila in tara in care conduceti, (iii) sa folositi vehiculul conform legii si in scopuri legale, (iv) sa alimentati cu combustibilul corect,

(v) sa incuiati vehiculul atunci cand nu il folositi si sa va asigurati ca toate ferestrele, trapele, panourile detasabile si capota sunt inchise bine, (vi) sa incetati imediat sa folositi vehiculul, daca puteti face acest lucru in conditii de siguranta, si sa ne anuntati imediat ce observati o problema la vehicul.

 

Este interzis: (i) sa folositi vehiculul in scopuri comerciale; sau pentru motorsport (recreativ sau profesionist) ori activitati asociate, off-road, sa remorcati alt vehicul sau o remorca; sa transportati materiale inflamabile, explozive, corozive sau combustibile, in afara de uleiuri cu esenta minerala sau produse similare, permise de legea aplicabila (sau mentionate in Conditiile Specifice Locale) si combustibilul necesar pentru utilizarea vehiculului; (ii) sa permiteti altei persoane in afara de un sofer autorizat sa foloseasca vehiculul.

Puteti conduce doar in tarile permise de Ama Rent A Car. Daca veti conduce un vehicul inmatriculat intr-un stat membru al Uniunii Europene si trebuie sa ajungeti in afara Uniunii Europene sau veti conduce un vehicul inmatriculat intr-un stat care nu este membru al Uniunii Europene, iar destinatia va fi un stat membru al Uniunii Europene, nu aveti voie sa folositi vehiculul in tara straina mai mult timp decat permit legile aplicabile. Consultati Conditiile Specifice Locale, solicitati agentului de inchiriere Ama Rent A Car mai multe detalii sau consultati autoritatile vamale.

 

 • Accidente, furt si Este obligatoriu sa anuntati (i) politia imediat si (ii) biroul Ama Rent A Car in decurs de 48 ore, daca vehiculul a fost implicat intr-un accident sau eveniment cu daune, chiar daca nu au fost implicate terte parti.

Daca vehiculul este pierdut, furat sau avariat, trebuie, in masura permisa de lege, sa platiti fransiza mentionata in contractul de inchiriere, taxele si comisionul nostru de procesare a daunei sau furtului (daca nu ati optat pentru asigurari suplimentare care sa va reduca fransiza). Fransiza nu se va aplica in circumstantele mentionate in sectiunea 7.

 

Vom incerca sa recuperam fransiza si alte cheltuieli de la terte parti responsabile, daca puteti dovedi ca dauna, pierderea sau furtul nu au avut loc din culpa dvs., incalcarea intentionata, frauda sau neglijenta dumneavoastra (in masura in care acesti termeni sunt utilizati in legea aplicabila). Pentru a ne ajuta, trebuie sa ne furnizati un formular de raportare a accidentului completat corect, inclusiv informatiile de contact ale celorlalte parti implicate, in 48 ore de la accident. In masura in care ne permite legea, veti plati o taxa care sa acopere costurile pe care Ama Rent A Car le-a avut ca sa va contacteze pentru a obtine un formular de raportare a accidentului completat corect.

 

Nu sunteti responsabil pentru pierderi sau daune, daca Ama Rent A Car  nu a reusit sa intretina vehiculul in stare de functionare sau acestea sunt sub incidenta garantiei oferite de producator.

 

 • Optiuni suplimentare de protectie. Optiunile suplimentare de protectie reduc suma responsabilitatii financiare pe care trebuie sa o platiti, daca vehiculul este avariat sau In Europa, tarifele noastre includ un nivel de baza al optiunilor de protectie si Ama Rent A Car nu va taxa mai mult decat responsabilitatea financiara mentionata in contract la care se adauga si taxele legale (daca se aplica), precum si taxa de procesare a dosarului de dauna sau furt, daca responsabilitatea financiara nu se aplica. Puteti reduce responsabilitatea financiara si mai mult, achizitionand optiuni suplimentare de protectie.

 

Responsabilitatea financiara nu se va aplica daca pierderea sau dauna este atribuibila (i) unui act intentionat sau fraudulos, unei omisiuni sau neglijente din partea dvs. (in masura in care acesti termeni sunt utilizati de legea aplicabila) sau (ii) unei incalcari intentionate a prevederilor de la Sectiuneal 5 (Utilizarea vehiculului) si Sectiunea 6 (Accidente, furturi si daune).

 

 

Daca responsabilitatea financiara nu se aplica, vom avea dreptul sa solicitam pierderi sau daune de la dvs., de valoare egala cu gravitatea neglijentei, pana la intreaga suma a daunei sau pierderii suferite sau care va surveni (se va opta pentru valoarea mai mare), pana la valoarea maxima permisa permisa de legea aplicabila.

 

 • Amenzi si sanctiuni. Este obligatoriu sa platiti amenzile pentru parcare sau amenzile de circulatie emise in perioada inchirierii si asociate cu utilizarea vehiculului. Trebuie sa platiti taxa noastra de procesare pentru timpul petrecut gestionand aceste amenzi si sanctiuni, in afara cazului in care puteti dovedi ca nu au avut loc pierderi sau daune ori, daca au avut loc, sunt mult mai mici decat taxa de procesare.

 

 • Combustibil. Trebuie sa returnati vehiculul cu aceeasi cantitate de combustibil pe care o avea vehiculul la preluare, in afara cazului in care ati achizitionat optiunea Combustibil preplatit. Daca nu returnati vehiculul cu acelasi nivel de combustibil, trebuie sa platiti combustibilul folosit la pretul ‘cu plata la returnare’.

 Nu va rambursam banii pentru combustibilul nefolosit daca ati achitionat optiunea Combustibil preplatit, decat daca returnati vehiculul cu rezervorul plin, caz in care vom rambursa valoarea platita pentru optiunea Combustibil preplatit

 

 • Soferi suplimentari si pasageri. Sunteti responsabil sa va asigurati ca soferii suplimentari pe care i-ati adaugat in contractul de inchiriere sau pasagerii pe care ii acceptati in masina respecta termenii si Sunteti responsabil pentru costurile si taxele pe care Ama Rent A Car vi le solicita ca urmare a faptului ca un sofer suplimentar sau un pasager nu respecta acesti termeni si conditii. Fransiza nu se va aplica daca pierderea sau dauna este atribuibila unui act intentionat sau fraudulos facut de soferul suplimentar sau pasager, unei omisiuni sau neglijente (in masura in care acesti termeni sunt utilizati de legea aplicabila) sau (ii) unei incalcari intentionate a prevederilor de la Sectiunea 5 (Utilizarea vehiculului) si Sectiunea 6 (Accidente, furturi si daune).

 

 • Modificarile inchirieri Trebuie sa platiti orice majorare de pret, daca modificati perioada de inchiriere sau depasiti kilometrajul convenit. Trebuie sa platiti o taxa pentru dislocare, daca returnati vehiculul la o alta locatie decat cea de unde l-ati preluat.

 

 • Returnari anticipate. Daca returnati vehiculul si produsele suplimentare mai devreme, veti pierde beneficiille aplicate ca urmare a ofertelor speciale, daca nu mai indepliniti conditiile de acordare a acestora. In acest sens, inchirierea va poate costa mai Nu se acorda rambursari pentru zilele nefolosite.

 

 • Returnari intarziate. Daca nu a fost agreat diferit, trebuie sa returnati vehiculul si produsele suplimentare la data/ora si locatia mentionate in contractul de inchiriere. Daca veti considera ca va exista o intarziere, este in interesul dvs. sa solicitati o prelungire din partea Daca intarziati, trebuie sa platiti inca o zi de inchiriere pentru vehicul si produsele suplimentare, plus o taxa de procesare pentru fiecare zi/parte a zilei de intarziere.

 

 • Autorizari prealabile. Blocam in prealabil o suma de pe cardul dvs. de plata. Astfel, retinem o suma suficienta incat sa ne asiguram ca exista fonduri disponibile, deoarece vom procesa plata doar la sfarsitul inchirierii. Daca platiti cu un alt card, va rugam sa luati in considerare ca poate dura pana la 30 zile pana cand banca emitenta a cardului sa elibereze banii ‘retinuti’, astfel incat sa ii puteti folosi.

 

 • Plati.

Atunci cand semnati contractul de inchiriere, acceptati ca noi sa va taxam pentru toate costurile care au aparut ca urmare a actiunilor Dvs. in perioada de inchiriere, si sa incasam aceste costuri de pe cardul dvs. de plata.

 

 • Urmarirea. Vehiculele pot fi echipate cu sisteme de geo-localizare si dispozitive de urmarire pentru a putea localiza vehiculul in cazul in care este furat sau nu este returnat la biroul de inchiriere, sau pentru a localiza un vehicul in caz de accident sau

 

 • Utilizarea informatiilor personale. Folosim informatiile dvs. personale pentru: (a) a va furniza serviciile de inchiriere si (b) a hotari daca va vom furniza servicii de inchiriere in viitor.

 

 • Vom furniza informatiile dvs. personale, in masura in care ne permite legea si, daca este necesar,cu aprobarea dvs. explicita, urmatoarelor parti:
 1. membrilor Sistemului Ama Rent A Car, situat in interiorul si in afara Europei, dar doar in masura necesara pentru a va furniza serviciile de inchiriere;
 2. autoritatilor publice / locale si companiilor care ofera servicii de parcare, daca au dreptul sa obtina aceste informatii, iar legea ne permite sa o facem, sau pentru a verifica valabilitatea permisului de conducere.
 3. tertelor parti care actioneaza in numele nostru in administrarea plangerilor, in colectarea banilor pe care ni-i datorati si in efectuarea de sondaje privind satisfactia clientilor, pe care le folosim pentru a imbunatati serviciile pe care vi le

Aveti dreptul legal sa accesati informatiile pe care le detinem despre dvs (putem sa solicitam plata unei taxe, daca legea ne permite), si, cu justificare, puteti cere ca informatiile personale sa fie corectate, modificate, blocate sau sterse. Persoana care controleaza informatiile este furnizorul de servicii de inchiriere, mentionat in acest contract de inchiriere.

 

19)  Bunuri pierdute. Vom face tot posibilul sa va contactam, daca gasim bunuri personale in vehicul. Obiectele care contin informatii personale sau financiare vor fi distruse in decurs de 28 zile, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate si Conditiile Generale de Inchiriere. Toate celelalte bunuri vor fi eliminate in distruse in decurs de 3 luni.

 

 • Legea aplicabila. Legea aplicabila care guverneaza contractul dintre dvs. si Ama Rent A Car va fi legea aplicabila in tara de unde preluati vehiculul si in care a fost incheiat contractul de

 

 

 • Contractul

 

 

Ce este contractul?

 

Care sunt partile contractante?

 

Inainte de a semna

Contractul mentioneaza responsabilitatile AMA Rent A  fata de dvs. si responsabilitatile dvs. fata de AMA Rent A Car atunci cand inchiriati un vehicul si achizitionati produse si optiuni suplimentare. Fac parte integranta din contract urmatoarele documente:

Contractul este incheiat intre furnizorul vehiculului si dumneavoastra, persoana al carui nume apare pe contractul de inchiriere. Veti gasi detalii despre furnizorul serviciilor de inchiriere de vehicule in contractul de inchiriere.

Va rugam sa cititi aceste documente cu atentie. Daca dumneavoastra considerati ca nu ati primit toate documentele – sau daca exista ceva ce nu intelegeti sau nu acceptati – va rugam sa discutati cu un membru al echipei noastre.

·     Contractul de Inchiriere, inclusiv conditiile si termenii esentiali

·     aceste Conditii Generale de Inchiriere

·     Raportul de Constatare a Starii Vehiculului (daca este furnizat)

·     Conditiile Specifice Locale

 

Persoana care semneaza contractul trebuie sa fie persoana care plateste inchirierea si care va fi soferul principal al vehiculului.

 

Prin semnarea contractului de inchiriere …

 

Sunteti de acord:

 

Care este perioada de inchiriere?

 

Perioada de inchiriere este perioada de la ‘preluare’ – data si ora inscrisa pe contractul de inchiriere – pana la ultima dintre urmatoarele date:

 

1.            data si ora de incheiere si inscrisa pe contractul de inchiriere

 

2.            daca returnati vehiculul in timpul orelor de program, atunci cand predati cheile si produsele suplimentare la locatia de returnare

 

3.            daca folositi serviciul de colectare, atunci cand predati cheile, produsele suplimentare, iar noi inspectam vehiculul impreuna cu dumneavoastra la locatia de colectare

 

4.            daca returnati vehiculul in afara orelor de program, atunci cand are loc primul dintre urmatoarele:

·       inspectam vehiculul, sau

·       ora 12h00 (pranz) in ziua urmatoare in care biroul de returnare este functional, dupa ce gasim vehiculul, cheile si produsele suplimentare

·       daca nu gasim vehiculul si cheile in

termen de cinci zile, le vom considera pierdute sau furate.

Pentru mai multe detalii consultati : Sectiunea 10) Daune, pierdere sau furt

Dumneavoastra:

 

·       acceptati      termenii     contractului     de inchiriere

·       sa inchiriati vehiculul – inclusiv un vehicul de inlocuire – si, eventual, produsele si serviciile suplimentare, pe perioada inchirierii

·       acceptati      Conditiile      Generale      de Inchiriere

·       sunteti de acord cu Raportul de constatare a starii vehiculului (daca

este furnizat)

·       sa platiti sumele mentionate in contractul de inchiriere pentru vehicul si pentru produsele si serviciile suplimentare pentru perioada inchirierii

·       declarati ca intelegeti Conditiile Specifice Locale – pe care ar trebui sa le primiti in e-mailul de confirmare a rezervarii sau pe care vi le putem furniza

la solicitarea dumneavoastra.

·       sa platiti taxele de inchiriere pentru orice prelungire a perioadei de inchiriere – precum si pentru produsele si serviciile suplimentare pe care le-ati acceptat verbal

 

·       sa platiti taxe de administrare, amenzi, costuri provocate de furt sau daune, taxe de autostrada, amenzi sau costuri legate de parcare, trafic sau altele, cheltuieli juridice si/sau orice alte plati conform termenilor din acest contract.

 

Daca alegeti sa platiti intr-o alta moneda decat cea folosita de AMA Rent A in contractul de inchiriere, rata de schimb valutar folosita se bazeaza pe rata BNR plus 4%, serviciul de conversie valutara fiind furnizat de AMA Rent A.

 

Atunci cand semnati, va exprimati acordul ca AMA Rent A sa retina aceste costuri din cardul dumneavoastra de plata.

 

Soferi suplimentari

 

Semnarea formularului special

 

Sunt costuri pentru a avea soferi suplimentari?

AMA Rent A poate solicita soferilor suplimentari sa semneze un formular special.

Prin semnarea acestuia, soferii suplimentari declara ca accepta termenii mentionati in contract.

 

Nu- AMA Rent A nu aplica o taxa pentru fiecare sofer suplimentar.

 

Pentru mai multe detalii – Sectiunea 16) Optiuni suplimentare – Servicii si Conditii Specifice Locale – Diverse informatii

 

 

 

De ce ar trebui sa cititi contractul?

 

Ati semnat deja contractul cadru de inchiriere AMA Rent A, deci este posibil sa nu vi se mai solicite sa semnati contractul de inchiriere. Insa va recomandam sa verificati si sa cititi acest contract si sa retineti termenii si conditiile.

 

 

 

 

 

 

Ce legi se aplica?

 

Legile din tara in care preluati vehiculul.

 

O parte a contractului poate fi eliminata doar …

 

Daca un judecator sau o autoritate competenta hotaraste ca o parte a contractului este invalida sau inaplicabila. Daca este posibil, acea parte va fi eliminata – dar restul contractului va continua sa se aplice.

 

 

 

Prin semnarea contractului de inchiriere, confirmati…

 

Ca sunteti autorizat de companie sa incheiati contractul. Daca survine un conflict intre acest contract si contractul dumneavoastra corporate sau contractat – daca nu se mentioneaza altceva in contractul dumneavoastra corporate sau contractat – termenii din acest contract vor avea intaietate.

 • Cerinte pe care trebuie sa le indepliniti pentru a inchiria vehiculul

 

Numarul de referinta pentru rezervare

 

Trebuie sa aveti la dvs. numarul de rezervare sau e-mailul de confirmare a rezervarii.

Avem nevoie de acesta pentru ca…

 

Ne va ajuta sa gasim informatiile detaliate si veti porni la drum cat mai repede posibil.

 

Permise de conducere

 

Toti soferii trebuie sa aduca un permis de conducere valabil pentru intreaga perioada de inchiriere si care este valid pentru a fi utilizat in tara inchirierii.

 

Daca unul dintre soferi nu poate indeplini aceste cerinte, nu va putea conduce vehiculul.

 

Pentru mai multe detalii consultati : Conditiile Specifice Locale – Cerinte privind permisul de conducere si documentele de identitate sau intrebati un membru al echipei noastre.

 

Prezentarea permisului de conducere

 

Soferii trebuie sa prezinte permisul complet de conducere valabil.

 

Ce se intampla daca uitati sa aduceti permisul de conducere ?

 

Soferii care nu pot prezenta un permis de conducere valid si valabil nu vor putea conduce vehiculul.

 

Cand aveti nevoie de un permis de conducere international sau de o traducere autorizata a permisului dvs. de conducere?

 

Soferii trebuie sa aduca atat permisul de conducere, cat si fie un permis international de conducere, fie

o traducere autorizata a acestuia de la un notar, in limba oficiala din tara in care are loc inchirierea (in cazul in care legilslatia permite) daca:

·       permisul de conducere a fost emis in Europa, iar dvs. inchiriati intr-o tara din afara Europei

·       permisul de conducere a fost emis intr-o tara non-europeana, iar dvs. inchiriati in afara acelei tari

·         permisul de conducere nu a fost emis in alfabet latin, cum ar fi limba araba, greaca, rusa, ebraica sau japoneza

 

Daca unul dintre soferi nu are permisul de conducere international ?

 

Orice sofer care are nevoie de un permis international de conducere, dar nu poseda unul, nu va putea conduce vehiculul.

 

De cat timp trebuie sa detina soferii permisul de conducere?

 

Toti soferii trebuie sa detina permisul de conducere de cel putin perioada minima pe care AMA Rent A o solicita.Va rugam sa consultati Conditiile Specifice Locale, Cerinte privind permisul de conducere si documentele de identitate.

Daca in permisul de conducere nu este specificat ca soferul il detine de la perioada minima, atunci acesta trebuie sa aduca alte dovezi, cum ar fi permise de conducere anterioare sau o scrisoare de la autoritatea emitenta, in care se mentioneaza ca soferul detine permis de conducere de cel putin perioada minima.

 

Daca soferul are condamnari anterioare sau suspendari

 

Condamnarile referitoare la un permis de conducere nu vor impiedica automat soferul de a conduce vehiculul.

 

Daca unul dintre soferi are condamnari, trebuie obligatoriu sa consultati Conditiile Specifice Locale, Cerinte privind permisul de conducere si documentele de identitate sau sa intrebati un membru al echipei noastre, deoarece s-ar putea sa nu fie permis sa conduca.

 

 

Cardurile de plata

Trebuie sa aveti la dumneavoastra cardul de plata pe care l-ati folosit cand ati efectuat rezervarea.

 

De ce trebuie sa aduceti cardul de plata pe care l- ati utilizat la efectuarea rezervarii ?

 

Atunci cand efectuati o rezervare, folosim cardul dvs. de plata ca forma de verificare a identitatii, pentru a ne sigura ca acordam vehiculul persoanei care a solicitat rezervarea.

 

Daca nu aveti la dvs. cardul de plata folosit pentru a efectua rezervarea, va putem inchiria un vehicul, daca avem unul disponibil, si daca intruniti toate celelalte cerinte ale noastre, dar va trebui sa platiti pretul ‘cu plata la locatie’ valabil pentru ziua respectiva, deoarece va fi considerata o inchiriere noua.

 

Nu trebuie sa folositi cardul utilizat initial pentru a efectua plati suplimentare sau autorizari prealabile, dar cardul trebuie sa fie emis pe numele dvs.

 

Cand trebuie sa aveti doua carduri?

 

Pentru anumite vehicule cu valoare mare, va trebui sa aveti doua carduri de plata emise pe numele persoanei care a efectuat rezervarea.

 

Acest lucru ar trebui sa fi fost mentionat clar atunci cand ati efectuat rezervarea, dar daca vreti sa verificati din nou, va rugam sa vorbiti cu un membru al echipei noastre.

 

Autorizari prealabile si garantii

 

Inainte ca AMA Rent A sa va permita sa efectuati o inchiriere in sistem, dumneavoastra trebuie sa ne permiteti sa retinem o autorizare prealabila sau o garantie.

 

Va trebui sa ne furnizati datele unui card de plata aprobat, emis pe numele dvs., si care sa aiba suficiente fonduri incat sa putem face aceasta operatiune.

 

Pentru mai multe detalii consultati : Sectiunea 18) Plata, Conditii Specifice Locale – Plata pentru combustibil, Conditii Specifice Locale – Optiuni de plata, sau intrebati un membru al echipei noastre

 

Ce este o autorizare prealabila?

 

O autorizare prealabila retine o suma de bani in contul dvs. Dupa efectuarea unei autorizari prealabile, nu veti mai putea folosi acei bani pentru altceva, pana cand veti plati inchirierea, iar autorizarea prealabila va fi eliberata de compania emitenta a cardului.

 

In timp ce este in vigoare o autorizare prealabila, poate parea ca suma a fost retrasa din contul dvs., insa nu este cazul, banii sunt pur si simplu ‘pusi in asteptare’ pana cand este efectuata o plata finala.

 

Ce este o garantie?

 

Autorizarile prealabile ‘retin’ bani in contul dvs. Dar o garantie transfera banii din contul dvs.

 

Ce valoare va avea autorizarea prealabila?

 

Suma poate sa fie fixa sau poate sa fie calculata pe ba urmatoarelor:

 

·       Pretul estimat al vehiculului de inchiriat

·       Plus pretul estimat al tuturor optiunilor suplimentare pe care le-ati solicitat

 

·       Plus o suma care sa acopere combustibilul pe care l-ati putea folosi – daca nu achizitionati Combustibil preplatit

 

·       fara suma pe care declaram ca ati platit-o pentru inchiriere atunci cand ati efectuat rezervarea – de exemplu, valoarea unui voucher.

 

Calculul variaza, in functie de locatia de inchiriere.

 

Ce valoare va avea garantia?

 

Majoritatea birourilor de inchiriere retin o autorizare prealabila, si nu o garantie. Atunci cand este retinuta o garantie, valoarea acesteia va fi acceasi ca si valoarea autorizarii prealabile.

La returnarea vehiculului

 

Valoarea platii finale va fi calculata si va fi procesata folosind cardul de plata furnizat.

 

Daca alegeti sa platiti printr-o alta metoda, deblocarea sumei retinute pentru autorizarea prealabila de pe cardul initial ar putea dura pana la 30 zile.

 

Compania care v-a emis cardul este responsabila pentru eliberarea sumei respective. AMA Rent A nu este responsabil pentru perioada in care compania care v-a emis cardul elibereaza suma blocata pentru autorizarea prealabila .

La returnarea vehiculului

Va fi calculata valoarea platii finale si va fi folosita garantia.

Daca plata finala este mai mare decat garantia, veti fi solicitat sa platiti diferenta.

 

Daca plata finala este mai mica decat garantia – sau daca alegeti sa platiti folosind o alta metoda de plata – va trebui sa contactati Departamentul de Relatii cu Clientii pentru a obtine o rambursare.

 

De obicei, companiile care emit cardurile necesita o perioada intre 7-14 zile pentru a efectua o rambursare inapoi in contul dvs. Avis nu este responsabil pentru perioada in care rambursarea este aplicata de compania emitenta a cardului.

 

 

Ce alte documente trebuie sa aveti

 

Trebuie sa aveti un document de identitate cu fotografie. De asemenea, poate fi nevoie sa faceti dovada adresei de domiciliu.

 

In aceasta sectiune, atunci cand spunem ‘dumneavoastra’, ne referim la persoana al carei nume este inscris pe contractul de inchiriere, soferii suplimentari, oricine efectueaza o plata pentru inchiriere.

 

Document de identitate cu fotografie

 

Documentul de identitate trebuie sa aiba o fotografie in care sa va putem identifica AMA Rent A accepta pasaportul sau permisul de conducere cu fotografie, cartea nationala de identitate sau orice alt document de identificare emis de guvern.

 

Ce documente puteti folosi pentru a face dovada adresei de domiciliu?

 

Este posibil sa faceti dovada adresei de domiciliu. Aceasta se poate face cu o factura recenta de utilitati sau un extras de cont de la banca. Daca pe permisul dumneavoastra de conducere este inscrisa adresa, Avis il va accepta drept dovada.

 

Restrictii de varsta pentru soferi

 

Exista restrictii de varsta – dar acestea variaza in functie de vehicul si de tara.

Pentru mai multe detalii consultati : Conditiile Specifice Locale – Informatii legate de varsta, sau intrebati un membru al echipei noastre

 

Ce inseamna restrictii de varsta ?

 

·       Daca un sofer are varsta sub varsta minima pentru a conduce un anumit vehicul, vom incerca sa va gasim un vehicul cu o restrictie de varsta mai mica.

 

·       Daca un sofer are varsta sub restrictia de varsta minima pentru toate vehiculele – sau peste restrictia de varsta maxima pentru toate vehiculele, acesta nu va putea conduce.

 

·       Daca un sofer are sub o anumita varsta specificata sau peste o anumita varsta mentionata, se va sa se plateasca o suprataxa pentru acel sofer.Acesta va trebui sa prezinte documente suplimentare, prin care sa poata dovedi ca este apt pentru a conduce autovehiculul inchiriat de la AMA Rent A

 

Alte circumstante

 

Daca dvs. sau cineva din grupul dvs. manifesta un comportament innaceptabil, putem refuza sa va inchiriem un vehicul.

 

Comportament inacceptabil

 

Putem refuza sa va inchiriem un vehicul daca agentul AMA Rent A considera ca unul dintre soferi se afla sub influenta alcoolului sau drogurilor sau in cazul in care dvs., sau o persoana din grupul dvs, se comporta – dupa parerea noastra – abuziv sau amenintator fata de membrii echipei noastre.

 

Daca nu indepliniti toate cerintele

 

Putem refuza sa va inchiriem un vehicul – sau sa permitem anumitor soferi sa conduca.

 

Exemple de cazuri in care nu se indeplinesc cerintele

 

Nu veti indeplini cerintele noastre daca ati uitat sa aduceti cardul de plata folosit pentru a efectua rezervarea platita in avans, sau daca unul dintre soferi nu intruneste cerintele. Va putem inchiria un vehicul, daca nu intruniti aceste cerinte – dar poate fi la pretul ‘cu plata la locatie’. In caz contrar, va vom anula rezervarea, si va trebui sa contactati Departamentul de Relatii cu Clientii pentru a obtine o rambursare.

 • Verificari de siguranta

 

 

Verificari de siguranta

 

Efectuam verificari privind identitatea, siguranta, permisul de conducere si situatia financiara.

In acest capitol, atunci cand spunem ‘dumneavoastra’ ne referim la:

·       Persoana al carei nume este inscris in contractul de inchiriere

·       Soferi suplimentari

·       Orice persoana care efectueaza plati in vederea inchirierii

 

Ce inseamna acest lucru?

 

Prin semnarea contractului de inchiriere sau conducerea vehiculului, sunteti de acord cu efectuarea acestor verificari despre dumneavostra.

Pentru mai multe detalii consultati : Sectiunea 20) Protectia datelor personale

 

Daca nu treceti verificarile inainte de sau in momentul ‘preluarii’ vehiculului

 

·       Daca nu treceti de una dintre verificari, AMA Rent A poate refuza sa ii permita soferului sa conduca vehiculul sau sa va permita sa inchiriati vehiculul.

·       Daca descoperim ca datorati vreo suma catre societatea noastra sau oricarei alte companii din grupul AMA Rent A, putem refuza soferului sa conduca vehiculul sau sa va permitem dvs. sa inchiriati vehiculul.

 

Ce se intampla daca nu treceti verificarile in timpul sau dupa inchiriere:

 

Daca descoperim ca o informatie pe care ne-ati acordat-o este falsa sau incorecta, inseamna ca ati incalcat contractul incheiat cu noi. Va trebui sa platiti orice costuri sau daune pe care le suferim.

 

 

 • Pretul

 

 

Pretul inchirierii vehiculului

 

Pretul pentru inchirierea vehiculului se calculeaza in functie de:

·       Data si ora inceperii si data si ora la care se termina inchirierea

·       Locatia inchirierii

·       Durata de timp pentru care inchiriati vehiculul

·       Tipul de vehicul mentionat in contractul de inchiriere

Daca nu se specifica altceva, pretul include toate costurile pe care trebuie sa le platiti – de exemplu, impozit pe vehicul, taxe locale si suprataxe pentru locatie.

 

Preturile optiunilor suplimentare

 

Preturile optiunilor suplimentare – cum ar fi scaunele pentru copii, sofer(i) suplimentar(i), pachete de protectie suplimentara, costuri de livrare si dispozitive GPS – sunt calculate in functie de data si ora inceperii si data si ora la care se termina inchirierea, locatia inchirierii si durata pentru care inchiriati.

 

Daca nu se specifica altceva, pretul include toate costurile pe care trebuie sa le platiti – de exemplu, taxe locale si suprataxe pentru locatie.

 

Suprataxa pentru locatie

 

Daca inchiriati din anumite locatii – de obicei aeroporturi, gari si locatii din centrul orasului – veti plati o suprataxa pentru locatie, deoarece exista costuri mai mari de operare.

 

Cand platiti suprataxa pentru locatie?

 

Nu va faceti griji, aceasta va fi inclusa in pretul afisat, dar poate aparea ca articol separat pe contractul sau chitanta de inchiriere.

 • Preluarea vehiculului

 

 

Disponibilitatea vehiculului

 

In mod normal avem un vehicul din grupa solicitata de dvs.

 

Daca exista o problema in ceea ce priveste disponibilitatea vehiculului…

 

Ar fi o situatie neobisnuita sa nu avem un vehicul din grupa pe care ati solicitat-o. Daca se intampla aceasta situatie, vom incerca sa va gasim un vehicul dintr-o grupa superioara, fara costuri suplimentare.

 

Daca nu va putem gasi decat un vehicul dintr-o grupa inferioara, iar dumneavoastra acceptati sa inchiriati acest vehicul, vi se va retine doar valoarea acelui vehicul. Daca ati platit deja, veti avea dreptul la o rambursare a diferentei.

 

Pentru a pleca la drum, va putem oferi mai multe vehicule sau va putem sugera sa folositi un mijloc de transport alternativ, pana cand putem obtine un vehicul din grupa solicitata de dumneavoastra, imediat ce acesta devine disponibil.

 

Aceasta situatie se intampla foarte rar, dar daca nu este disponibil niciun vehicul, veti avea dreptul la o rambursare totala a oricarei sume pe care ati platit-o deja.

 

Va trebui sa contactati Departamentul de Relatii cu Clientii si sa le furnizati numarul de referinta al rezervarii, pentru a obtine o rambursare.

 

 

 

Dar daca acest lucru implica costuri suplimentare?

 

In cazul putin probabil in care nu va putem oferi un vehicul la ‘preluare’, iar dvs. va trebui sa gasiti mijloace alternative de transport, pana cand va putem oferi un vehicul, va vom rambursa costurile suplimentare in limite rezonabile.

 

Daca nu va putem furniza un vehicul, iar dvs. va trebui sa inchiriati de la alta companie, vom plati diferenta dintre costul inchirierii de la noi si costul inchirierii unui vehicul similar de la celalalt furnizor.

 

Daca trebuie sa platiti costuri suplimentare, drept rezultat direct al faptului ca nu va putem oferi un vehicul, vom fi resposabili doar pentru acestea, daca toate partile aveau cunostinta ca va trebui sa le platiti, atunci cand ati efectuat rezervarea (acestea sunt cunoscute sub denumirea de pierderi previzibile).

 

Nu vom fi raspunzatori pentru pierderile previzibile, daca ati putut sa le recuperati de la altcineva. Nu vom plati pierderile care nu sunt asociate direct cu faptul ca nu am putut sa va furnizam un vehicul sau pierderile care nu erau previzibile din partea dvs. sau a noastra (pierderi de profit sau de oportunitati).

 

Trebuie sa faceti tot ce puteti pentru a reduce (sau diminua) costurile suplimentare pe care trebuie sa le platiti.

 

Daca nu va putem furniza un vehicul, din cauza unui eveniment imprevizibil sau inevitabil – cum ar fi un act terorist sau o calamitate naturala – nu va vom putea ajuta cu pierderile pe care le aveti; insa va vom rambursa platile efectuate in vederea inchirierii.

 

Disponibilitatea produselor suplimentare

 

In mod normal avem disponibile produsele suplimentare pe care le-ati rezervat in avans.

 

Ce se intampla daca exista o problema cu disponibilitatea?

 

Ar fi o situatie neobisnuita ca biroul de inchiriere sa nu aiba disponibil un produs suplimentar pe care l- ati rezervat in avans. In situatia putin probabila in care se va intampla acest lucru, vom incerca sa obtinem echipamentul de la un alt birou de inchiriere. Daca acest lucru nu este posibil, putem:

·       Sa cumparam un echipament nou pentru dumneavoastra.

·       Sa va solicitam sa cumparati un echipament din alta parte si sa va rambursam pretul platit. Trebuie sa faceti tot ce va sta in putinta sa gasiti un echipament la un pret rezonabil.

·       Sa va rambursam costul produsului suplimentar rezervat in avans. Va trebui sa contactati Departamentul de Relatii cu Clientiii pentru aceasta operatiune.

 

Puteti pastra echipamentele suplimentare pe care a trebuit sa le cumparati?

 

NU, nu le puteti pastra. Daca ati fost de acord sa cumparati echipamentul suplimentar din alta parte, trebuie sa il predati atunci cand returnati vehiculul.

 

Daca ne furnizati chitanta de plata in original, va vom rambursa pretul platit pentru aceasta.

 

Aceasta prevedere nu se aplica pentru echipamentele suplimentare..

 • Starea si inspectia vehiculului la ‘preluare’

 

 

Starea vehiculului

 

Vehiculul a fost intretinut in conformitate cu standardele recomandate de producator si va fi apt, din punct de vedere tehnic, la ‘preluare’.

 

Daca vehiculul are daune?

 

Orice dauna existenta, in afara de daunele minore, va fi mentionata in contract.

 

Ce inseamna dauna minora?

 

Nu trebuie sa raportati daunele minore existente la vehiculele noastre, iar noi nu va vom taxa pentru acestea. Prin daune minore, ne referim la:

 

·       Zgarieturi: cu lungime mai mica de 25 mm sau orice lungime, daca nu au patruns prin suprafata vopselei

·       Indoituri: mai mici de 25 mm in diametru, care nu au spart vopseaua

·       Lovituri de piatra: mai mici de 3 mm in diametru si fara indoituri

·       Roata sau capac de roata: zgarieturi fara crapaturi sau ciobituri

·       Huse de scaune: deteriorari de mai putin de 3 mm in diametru

·       Covoare: deteriorari de mai putin de 10 mm in diametru

·       Interior: pete sau semne care pot fi curatate sau lustruite folosind procedura noastra standard de curatare.

 

Nu va trebui sa ni le comunicati si noi nu va vom taxa pentru ele.

 

 

Inspectarea vehiculului

 

Atunci cand preluati vehiculul, este necesar sa il inspectati. Daca exista daune, altele decat daune minore, trebuie sa va asigurati ca sunt mentionate in contract.

 

Ce trebuie sa faceti…

 

Este in interesul dvs. sa va faceti putin timp pentru a inspecta vehiculul la preluare.

Daca gasiti daune care nu sunt mentionate deja in contract (altele decat daune minore), trebuie sa ne informati cu privire la acestea, inainte sa plecati cu masina, contactand biroul de inchiriere.

 

Daca vehiculul este livrat…

 

Este responsabilitatea dvs. sa inspectati vehiculul. Inainte sa il conduceti, trebuie sa informati soferul care a livrat-o sau sa contactati Departamentul de Relatii cu Clientii pentru a raporta daunele, altele decat daunele minore, care nu sunt mentionate in contract.

 • In timpul inchirierii

 

 

Utilizarea vehiculului

 

Exista cateva lucruri pe care puteti si pe care NU puteti sa le faceti atunci cand folositi vehiculele noastre.

 

Pentru detalii suplimentare consultati Conditii Specifice Locale – Scoaterea din tara a vehiculului, sau intrebati un membru al echipei noastre.

 

Trebuie…

 

·        Sa folositi vehiculul conform regulilor de circulatie din tara in care conduceti

·        Sa folositi combustibilul adecvat

·        Sa incuiati vehiculul atunci cand nu il folositi, sau atunci cand il alimentati – si este obligatoriu sa folositi toate dispozitivele de siguranta aplicate sau furnizate odata cu vehiculul

·        Sa respectati toate legile si reglementarile pentru folosirea vehiculului si a echipamentelor suplimentare

·        Sa ne contactati imediat ce constatati o dauna la vehicul – sau daca dumneavoastra considerati ca dauna face ca vehiculul sa nu mai poata fi condus in siguranta

 

ESTE INTERZIS …

 

·       Sa scoateti vehiculul in afara tarii de inchiriere sau a altei tari permise, fara acordul nostru prealabil

·       Sa folositi combustibil inadecvat

·       Sa conduceti pe sensul interzis, pe o strada cu sens unic

·       Sa conduceti fara grija si fara atentie, sau cu viteza excesiva

·       Sa folositi un dispozitiv mobil de comunicare, care va poate distrage atentia de la condus, inclusiv sa trimiteti mesaje text sau e-mailuri in timp ce conduceti , sa folositi un telefon mobil fara dispozitiv hands-free sau sa va implicati in activitati similare

·       Sa va montati propriul echipament in exteriorul vehiculului, care poate avaria vehiculul, de exemplu semne, abtibilduri, bare pentru bagaje, portbagaje sau suporturi pentru bicicleta,

·       Sa depasiti masa maxima autorizata a vehiculului (specificata de producatorul vehiculului)

·       Sa vindeti, sa inchiriati, sa indepartati sau sa eliminati vehiculul sau orice parte a acestuia, sau sa permiteti altcuiva sa faca aceste lucruri

·       Sa vindeti, sa inchiriati, sa indepartati sau sa eliminati echipamentele suplimentare sau orice parte a acestora, sau sa permiteti altcuiva sa faca aceste lucruri

·       Sa impingeti sau sa tractati o remorca sau un alt vehicul

·       Sa acordati cuiva drepturi asupra vehiculului

·       Sa efectuati lucrari asupra vehiculului sau sa permiteti altcuiva sa efectueze lucrari asupra vehiculului, fara acordul nostru prealabil

·       Sa permiteti altcuiva, in afara de soferul suplimentar acceptat de noi, sa conduca vehiculul

·       Sa transportati materiale periculoase, toxice, inflamabile, corozive, radioactive, daunatoare, primejdioase sau ilegale

·       Sa folositi vehiculul pentru activitati sau in scopuri infractionale sau ilegale

·       Sa folositi vehiculul pentru inchiriere sau recompense

·       Sa folositi vehiculul pentru un scop care necesita permis de operator

·       Sa folositi vehiculul pe teren accidentat, pe pista de curse, pentru intreceri, insotire a masinilor in intrecere, testare pentru fiabilitate sau viteza, sau pentru a invata pe cineva sa conduca, sau in vederea raliurilor, competitiilor, demonstratiilor sau probelor auto.

·       Sa folositi vehiculul daca vreunul dintre soferi se afla sub influenta alcoolului sau drogurilor sau altor substante narcotice, sau a unor medicamente ale caror efecte interzic sau afecteaza condusul unui vehicul

·       Sa folositi vehiculul intr-un mod imprudent, neglijent sau abuziv

·       Sa folositi vehiculul atunci cand o lumina de avertizare este aprinsa pe bord sau atunci cand mesajul de reamintire pentru a merge la service este afisat, in afara cazului in care este nu puteti opri in conditii de siguranta sau v-am sfatuit noi sa continuati deplasarea. Va rugam sa ne contactati imediat.

·       Sa transportati animale fara acordul nostru prealabil.

Aceste exemple nu sunt limitative; orice comportament ilegal sau periculos in timp ce conduceti sau folositi vehiculul in alta maniera, va fi considerat o incalcare a contractului si, in masura in care legea ne permite, veti pierde beneficiul exonerarii in caz de avarie, al produselor pentru reducerea responsabilitatii financiare, al asigurarii pentru accidente si al asigurarii de raspundere civila fata de terti.

 

 

Kilometraj maxim

 

Daca in vehicul este afisat un kilometraj maxim, si sunteti constient ca il veti depasi in curand, trebuie sa ne contactati imediat.

 

Fiti atenti la kilometraj

 

Nu puteti depasi kilometrajul maxim fara acordul nostru. Daca atingeti limita maxima de kilometraj in timpul inchirierii, va putem inlocui vehiculul cu unul similar. Vom suporta costurile aducerii vehiculului de inlocuire la dvs.

 

Permiterea depasirii kilometrajului

 

La unele inchirieri, se aplica un interval permis de kilometri. Daca depasiti intervalul permis, se va aplica o taxa de depasire a kilometrajului. Pentru detalii suplimentare consultati : Conditiile Specifice Locale – Diverse informatii, sau intrebati un membru al echipei noastre.

 

Ce inseamna acest lucru?

 

Daca exista un interval permis de kilometri, acesta va fi mentionat in contractul de inchiriere. Daca depasiti acest interval, va trebui sa platiti surplusul de kilometri, dupa cum se mentioneaza in contractul de inchiriere.

 

Atunci cand semnati contractul de inchiriere, ne acordati permisiunea de a va taxa pentru acest lucru, si vom retrage suma din cardul dumneavoastra de plata.

 

Legi regionale:

 

Legile din tara in care conduceti va vor obliga sa respectati restrictiile locale, regionale sau nationale, pe care s-ar putea sa nu le cunosteti.

 

Ce ar trebui sa faceti?

 

Trebuie sa va asigurati ca sunteti familiarizat cu aceste legi, in caz contrar puteti primi o amenda sau o sanctiune. Daca nu sunteti sigur ce legi se aplica in imediata apropiere a biroului de inchiriere, va rugam sa intrebati un membru al echipei noastre.

 

Iata cateva exemple:

 

Restrictiile v-ar putea obliga:

·       Sa folositi cauciucuri de iarna pe anumite drumuri, in anumite luni ale anului. Daca biroul de inchiriere se afla pe un astfel de drum, iar dvs. inchiriati in aceste luni, vehiculul va fi echipat cu cauciucuri de iarna.

·       Sa conduceti doar in zona din imediata apropiere a biroului de inchiriere, pentru scurt timp dupa preluarea sau inainte de returnarea vehiculului, de exemplu daca biroul de inchiriere se afla intr-o zona de interes istoric sau,

·       Sa aveti anumite echipamente pe care nu le furnizam odata cu vehiculul, cum ar fi alcoolmetre

·       Sa conduceti doar intr-o zona cu acces restrictionat, daca ati platit pentru acest lucru, de exemplu o zona cu plata pentru trafic intens.

 

Unde puteti conduce?

 

Oriunde este permis in tara de inchiriere.

Pentru detalii suplimentare consultati : Conditii Specifice Locale – Scoaterea vehiculului din tara, sau intrebati un membru

al echipei noastre

 

Puteti conduce si in alte tari?

 

Puteti conduce in alte tari permise, dar acest lucru variaza in functie de tara in care ati efectuat inchirierea si daca ati achizitionat un produs relevant de extindere a asigurarilor.

 

Daca aveti un accident

 

Uneori au loc accidente, astfel avem cateva indrumari legate de ceea ce trebuie sa faceti in cazul producerii unui accident.

 

Pentru detalii suplimentare consultati : Conditii Specifice Locale – Diverse informatii, sau intrebati un membru al echipei noastre

 

Ce trebuie sa faceti la locul accidentului…

 

Trebuie…

·       Sa NU recunoasteti responsabilitatea fata de o terta parte. Daca recunoasteti responsabilitatea, ne poate fi mai greu sa ne recuperam costurile si sa va rambursam diferenta

·       Daca este posibil, notati numele si adresele tuturor partilor implicate, inclusiv martori si pasageri

·       Completati formularul european de constatare a accidentelor si sa ni-l returnati in decurs de sapte zile

·       Daca nu mai puteti conduce vehiculul in conditii de siguranta, asigurati-l pe cat posibil si sunati-ne pentru a face planuri in vederea recuperarii acestuia. Daca aveti nevoie, va putem furniza un vehicul de inlocuire, cat se poate de repede

·       Raportati accidentul la politie si obtineti un raport al politiei sau un numar de referinta al dosarului

 

 

 

Ce trebuie sa faceti dupa accident…

 

Trebuie…

•                Sa completati un formular de raportare a incidentului si sa ni-l returnati in decurs de sapte zile. Acesta este suplimentar fata de formularul european de constatare a accidentului. Daca nu le gasiti in vehicul, informati-ne si vi le vom trimite. Nu ne puteti transmite informatii gresite intentionat. Daca faceti acest lucru, veti pierde dreptul la asigurarea de raspundere civila fata de terti, in masura in care legea ne permite.

•                Sa nu reparati singur vehiculul sau sa nu permiteti altcuiva sa faca acest lucru, in afara cazului in care ne-am dat acordul. Daca permiteti sa fie efectuate reparatii fara acordul nostru, va trebui sa le platiti, si, in masura in care legea ne permite sa facem acest lucru, veti pierde beneficiul exonerarii in caz de daune, al produselor pentru reducerea responsabilitatii financiare, al asigurarii pentru accidente personale si/sau al asigurarii de raspundere civila fata de terti

•                Sa va asigurati ca dumneavoastra si soferul ne ajutati cu formularele catre asigurator privind accidentul.

Daca nu ne trimiteti formularul pentru raportarea accidentului sau descoperim ca acesta contine informatii incorecte sau lipsa, vi se va aplica o taxa de procesare.

 

Pentu detalii suplimentare consultati : Conditii Specifice Locale – Diverse informatii

 

Asistenta rutiera

 

Daca trebuie sa solicitati asistenta rutiera, trebuie sa ne sunati doar pe noi sau furnizorul nostru de asistenta rutiera. Informatiile de contact ale acestuia pot fi gasite in interiorul vehiculului.

Pentru detalii suplimentare consultati : Conditii Specifice Locale – Diverse informatii, sau intrebati un membru al echipei noastre.

Consultati si Sectiunea 16) Optiuni suplimentare – Servicii, de mai jos, pentru mai multe informatii despre ‘Asistenta Rutiera Plus’.

 

In cazul unei avarii mecanice:

 

Rareori au loc defectiuni mecanice ale vehiculelor noastre. Insa, daca au loc intr-o tara autorizata, atunci va vom oferi Asistenta Rutiera gratuit. Furnizorul nostru de asistenta rutiera va incerca sa rezolve problema pe loc, dar daca nu poate, va va duce pe dvs. si grupul dvs. la cel mai apropiat birou de inchiriere, unde vom incerca sa va furnizam un alt vehicul, astfel incat sa va puteti continua drumul.

 

Alte probleme in timpul inchirierii…

Daca ati achizitionat Asistenta Rutiera Plus, si conduceti intr-o tara autorizata, va vom oferi asistenta rutiera si pentru anumite defectiuni non-mecanice.

Va trebui sa platiti doar costul articolelor suplimentare necesare pentru a repune vehiculul in miscare

– de exemplu combustibil sau cauciucuri.

 

In toate celelalte circumstante…

 

Chiar daca nu ati achizitionat Asistenta Rutiera Plus, tot trebuie sa ne anuntati daca ati avut o avarie sau un accident.

Daca aveti nevoie de asistenta rutiera, v-o vom oferi, dar va trebui sa o platiti. De asemenea, va trebui sa platiti orice costuri generate pentru repunerea vehiculului in miscare in tara de inchiriere. Acestea pot include, dar nu se limiteaza la:

·       Costuri de deplasare si recuperare

·       Costuri de reparatie

·       Pierderea utilizarii

·       Costuri de repatriere

·       O taxa de procesare

·       Si orice costuri necesare pentru a va transporta pe dvs., si/sau pasagerii dvs., la o alta locatie

 

Prin semnarea contractului de inchiriere, ne acordati permisiunea sa retragem plata pentru acest lucru, si va vom taxa din cardul dumneavoastra de plata.

 

Daca vehiculul, cheile sau echipamentele suplimentare sunt furate

 

Uneori au loc furturi, astfel avem cateva indrumari cu privire la ceea ce trebuie sa faceti daca ceva ce ati inchiriat de la noi este furat.

Pentru detalii suplimentare consultati : Conditii Specifice Locale – Diverse informatii, sau intrebati un membru al echipei noastre

 

Ce trebuie sa faceti la fata locului…

 

Trebuie:

·       sa raportati imediat politiei si sa obtineti imediat un raport privind infractiunea sau un numar de referinta al dosarului,

·       sa ne funizati imediat raportul politiei sau numarul de referinta al dosarului si cheile (daca este posibil).

 

Ce trebuie sa faceti dupa aceea:

 

Trebuie:

·       Sa completati un formular de raportare a incidentului si sa ni-l returnati cat se poate de repede (in decurs de 7 zile). Va vom trimite noi formularul. Daca nu ne trimiteti formularul de raportare a accidentului, se va aplica o taxa de procesare. Nu ne puteti transmite informatii gresite intentionat. Daca faceti acest lucru, veti pierde dreptul la limitarea responsabilitatii financiare, la aplicarea pachetele suplimentare de protectie si asigurarea de raspundere civila fata de terti, in masura in care legea ne permite.

·       Sa va asigurati ca dvs. si toti membrii din grupul dvs. ne ajutati cu formularele catre asigurator privind accidentul, investigatia politiei sau altui organ cu privire la furt.

 

 

 • Prelungirea inchirierii

 

 

Prelungirea inchirierii

 

Daca doriti sa prelungiti inchirierea, va rugam sa ne contactati cat se poate de repede. Cel mai tarziu, ar trebui sa faceti acest lucru inainte de data si ora de terminare inscrise in contractul de inchiriere.

 

Pentru detalii suplimentare consultati : Conditii Specifice Locale – Returnarea vehiculului , sau intrebati un membru al echipei noastre

 

Puteti prelungi…

 

Vom face tot posibilul sa va ajutam, desi se poate ca un alt client sa fi rezervat vehiculul.

Va vom solicita sa va intoarceti la biroul de inchiriere si sa semnati un nou contract si, poate, sa schimbati vehiculul, daca:

·       Aveti nevoie de vehicul pentru mai mult de 28 zile, inclusiv perioada initiala de inchiriere

·       Ati efectuat mai mult de trei cereri de prelungire a inchirierii

 

Costurile prelungirii:

 

·       Zilele suplimentare vor fi taxate la pretul ‘cu plata la locatie’

·       Autorizarile prealabile vor fi actualizate, astfel incat sa includa costurile suplimentare anticipate – si va trebui sa folositi acelasi card de plata utilizat pentru autorizarea prealabila initiala

·       Se poate sa fie necesar sa va intoarceti la biroul de inchiriere pentru a semna un nou contract de inchiriere si/sau sa furnizati un card de plata suplimentar pentru autorizarea prealabila

 

Daca nu prelungiti inchirierea:

 

Daca nu prelungiti inchirierea, si intarziati mai mult de 29 minute cu returnarea vehiculului, inchirierea dvs. va fi prelungita automat, iar dvs. veti fi taxat pentru inca o zi de inchiriere, la pretul actual cu plata la locatie, plus o taxa de procesare a returnarii intarziate pentru fiecare zi sau parte a zilei, pana cand vehiculul este returnat.

 

Daca nu returnati vehiculul:

 

Daca nu ne aduceti inapoi vehiculul la data si ora convenite, inseamna ca ati incalcat contractul incheiat si veti pierde beneficiul exonerarii in caz de daune, pachetelor de protectie pentru reducerea responsabilitatii financiare, sau asigurarii pentru accidente personale. Aceasta inseamna ca va trebui sa dovediti ca daunele, pierderea sau furtul au avut loc inainte de data convenita pentru returnare, daca doriti sa beneficiati de aceste exonerari si produse de protectie. Noi vom lua masuri pentru a gasi si a recupera vehiculul. Acestea pot include raportarea la politie a vehiculului ca fiind pierdut sau furat, transmiterea informatiilor dvs. unei agentii de recuperare, si/sau incercarea de recupera vehiculul din zona dvs.

 

De asemenea, va trebui sa platiti:

·       intregul cost al recuperarii

·       pierderea venitului din inchiriere pe care o suferim

·       costuri pe care trebuie sa le platim tertelor parti cu privire la vehicul

·       propriile noastre costuri rezonabile, inclusiv o taxa de procesare a returnarii intarziate

 

Atunci cand semnati contractul de inchiriere, ne acordati permisiunea sa facem acest lucru. Veti fi taxat si incasarea va avea loc de pe cardul de plata. In cazul in care considerati ca veti intarzia cu returnarea vehiculului, solicitati imediat o prelungire.

 • Daune, pierdere sau furt

 

 

Daune aduse vehiculului

 

Acest lucru se intampla daca vehiculul, cheile,accesoriile sau documentele vehiculului sunt deteriorate sau cheile, accesoriile ori documentele vehiculului sunt pierdute sau furate in timpul inchirierii

 

Cum calculam costurile de reparare

 

Folosim o matrice de daune pentru a calcula costul estimat al reparatiei. Matricea de daune utilizeaza un cost mediu de reparatie pentru grupul de vehicule selectat, si ia in calcul marcile si modelele din acel grup. Evaluam aceste lucruri folosind:

·        standard pentru manopera si durata lucrarii, conform unui program de estimare standard in domeniu;

·        pretul componentelor originale de la producatorul echipamentelor,

·        pierderea utilizarii (valoarea reducerii vehiculului ca valoare si cheltuieli cu dobanzi, si nu potentialul venit de inchiriere pierdut). Vom taxa pierderea utilizarii doar daca vehiculul trebuie sa fie trimis la reparatie.

 

Pentru detalii suplimentare consultati : Sectiunea 17) Optiuni suplimentare – Exonerari de raspundere si protectii, Conditii Specifice Locale – Servicii suplimentare de protectie, sau intrebati un membru al echipei noastre

Fara acoperire suplimentara

 

Sunteti responsabil pentru plata:

·       fie a costului de inlocuire, fie a costurilor estimate pentru reparare, se va alege valoarea mai mica

·       pierderea utilizarii

·       taxa noastra de procesare

Nu veti fi taxat, daca procedura noastra standard de curatare rezolva dauna.

 

 

Cu acoperire suplimentara

 

De obicei, responsabilitatea financiara redusa in caz de dauna este standard in cazul vehiculelor inchiriate. Daca acesta este cazul, va fi mentionata in contractul de inchiriere. Daca nu este inclusa, se poate achizitiona separat. Se aplica si exceptii.

De asemenea, puteti cumpara separat servicii suplimentare de protectie care reduc responsabilitatea financiara

Sunteti raspunzator pentru plata unei sume pana la responsabilitatea financiara mentionata in contractul de inchiriere pentru:

·       costul reparatiei sau inlocuirii si

·       pierderea utilizarii si

·       taxa de procesare (daca se aplica)

 

Pierdere sau furt

 

Acest lucru se intampla daca vehiculul este pierdut sau furat in timpul perioadei de inchiriere.

 

Pentru detalii suplimentare consultati

: Sectiunea 17) Optiuni suplimentare – Exonerari de raspundere si protectii, Conditii Specifice Locale – Servicii suplimentare de protectie, sau intrebati un membru al echipei noastre

Fara acoperire suplimentara

 

Sunteti raspunzator pentru plata:

·       costului inlocuirii

·       pierderii utilizarii

·       taxei de procesare

 

Cu acoperire suplimentara

 

De obicei, reducerea responsabilitatii in caz de furt este standard in cazul vehiculelor inchiriate. Daca acesta este cazul, va fi mentionata in contractul de inchiriere. Daca nu este inclusa, se poate achizitiona separat. Se aplica si exceptii.

De asemenea, puteti cumpara separat servicii suplimentare de protectie pentru reducerea responsabilitatii financiare.

Sunteti raspunzator pentru plata unei sume pana la responsabilitatea financiara mentionata in contractul de inchiriere pentru:

·       costul inlocuirii si

·       pierderea utilizarii si

Deteriorarea echipamentelor optionale

Acest lucru se intampla daca echipamentele optionale sunt deteriorate/ stricate / distruse sau daca nu le returnati.

Vom…

Aplica o taxa de inlocuire, in plus fata de taxa de inchiriere a echipamentului.

Pentu detalii suplimentare consultati Conditiile Specifice Locale: – Echipamente si servicii optionale pentru Vehicule, sau intrebati un membru al echipei noastre.

 

Deteriorarea bunurilor si vatamari personale

 

Acest lucru se intampla daca sunteti implicat intr-un accident in care cineva este ranit, sau daca bunurile sunt deteriorate.

 

Pentru detalii suplimentare consultati Conditiile Specifice Locale: 17) Optiuni suplimentare – Exonerari de raspundere si protectii, Conditiile Specifice Locale – Optiuni pentru exonerari de raspundere si protectie, sau intrebati un membru al echipei noastre

 

Fara acoperire suplimentara

 

Vehiculul are asigurare de raspundere civila fata de terti. Aceasta inseamna ca sunteti acoperit pentru orice dauna adusa proprietatii altei persoane – de exemplu, vehiculul acesteia – si/sau orice vatamare suferita de terte parti, inclusiv pasagerii din vehiculul inchiriat.

Nu va trebui sa platiti costul acestora, in afara cazului in care dauna sau vatamarea a fost provocata de:

·       Neglijenta dvs.

·       Incalcarea contractului de catre dvs. (de exemplu faptul ca ati permis unei persoane neautorizate de Avis sa conduca vehiculul)

·       Sau ati incalcat legea .

In aceste circumstante, daca legea ne solicita sa va oferim asigurare de raspundere civila fata de terti, se va aplica acoperirea minima legala, dar noi, sau asiguratorul nostru, poate incerca sa recupereze costuri de la dvs.

Asigurarea de raspundere civila fata de terti nu acopera vatamarile soferului vehiculului inchiriat sau articolelor personale aflate inauntrul vehiculului.

 

Cum puteti obtine acoperire suplimentara?

 

Puteti achizitiona de la noi servicii de asigurare pentru protectia personala – desi exista exceptii. Asigurarea personala pentru accidente este furnizata de catre partenerul nostru. Avand asigurarea personala pentru accidente, veti fi raspunzator doar pentru plata unei sume pana la responsabilitatea financiara.

 

 

Daune, pierdere sau furt rezultate din incalcarea contractului

 

Daca      vehiculul,     cheile,     accesoriile, echipamentele         suplimentare         sau documentele vehiculului sunt pierdute, furate sau deteriorate drept rezultat al faptului ca dvs. sau cineva din grupul dvs. incalca termenii acestui contract, atunci sunteti raspunzator pentru toate costurile. Pentru detalii suplimentare consultati : Sectiunea 17) Optiuni suplimentare – Exonerari de raspundere si protectii, Conditiile Specifice Locale: – Optiuni pentru exonerari de raspundere si protectie, sau intrebati un membru al echipei noastre

 

Cum va va afecta acest lucru

 

Daca incalcati termenii contractului de inchiriere incheiat cu AMA Rent A, se poate sa pierdeti beneficiul exonerarilor, produselor de reducere a responsabilitatii financiare, asigurarii personale pentru accidente sau asigurarii de raspundere civila pentru terti.

 

Asadar, va trebui sa platiti:

·       Costul intreg al inlocuirii sau costurile estimate ale reparatiei

·       Pierderea utilizarii

·       Costurile pe care trebuie sa le platim tertilor

·       Propriile noastre costuri rezonabile, inclusiv o taxa de procesare

 

In aceste circumstante, daca in lege este stipulat sa va oferim asigurare de raspundere civila fata de terti, se va aplica acoperirea minima legala, dar noi, sau asiguratorul nostru, putem sa incercam sa recuperam costuri de la dvs.

 

Plata

 

Daca au existat daune, pierderi sau furt, atunci trebuie sa va taxam.

 

Ce va trebui sa platiti cand descoperim dauna, pierderea sau furtul?

 

Nu veti plati mai mult decat valoarea normala a responsabilitatii financiare pentru vehicul.

Atunci cand semnati contractul de inchiriere, ne acordati permisiunea de a retrage aceasta plata pentru dauna sau pierdere, si o vom incasa de pe cardul dvs. de plata.

 

Acest lucru se va intampla atunci cand returnati sau schimbati vehiculul. Daca vehiculul a fost furat, va vom taxa dupa ce trece data de returnare mentionata in contractul de inchiriere.

 

Ce va trebui sa platiti mai tarziu?

 

Daca trebuie sa platiti mai mult decat responsabilitatea financiara, va vom factura costurile suplimentare.

 

Prin semnarea contractului de inchiriere, ne acordati permisiunea de a retrage plata pentru dauna sau pierdere. Daca este posibil, o vom taxa din cardul dvs. de plata.

 

Produse de protectie de la terti

 

Chiar daca veti achizitiona o polita de la un furnizor extern, dumneavoastra va trebui sa platiti in cazul in care vehiculul este pierdut, furat sau deteriorat.

 

Va trebui…

 

Sa platiti costul intreg mentionat mai sus.

Dupa aceea veti depune o cerere la furnizorul extern, pentru a va recupera banii. Este responsabilitatea dvs. sa va asigurati ca intelegeti termenii oricarei polite pe care o achizitionati de la un furnizor extern si ai oricarei cereri pe care o depuneti. Nu va putem ajuta cu privire la aceasta cerere.

 

Ce se intampla daca puteti dovedi ca dauna, pierderea sau furtul nu a avut loc din vina dvs. sau din cauza neglijentei dvs. sau daca puteti dovedi ca dauna a fost mai mica decat cea declarata de Avis?

 

In masura permisa de lege, va trebui sa platiti, chiar daca stiti cine a furat sau a deteriorat vehiculul.

 

Noi vom…

 

Daca legea ne permite, va vom cere sa platiti costurile daunelor sau pierderii si cel al inchirierii, chiar daca vehiculul nu este gasit sau reparat la momentul retragerii platii.

Desi nu suntem obligati sa facem acest lucru, vom incerca – cu ajutorul dvs. – sa recuperam costurile de la terte parti. Daca reusim, va vom rambursa aceste costuri.

Nu veti fi raspunzator pentru aceste costuri daca survin din neglijenta noastra, sau daca noi am incalcat contractul.

Daca puteti dovedi ca dauna nu a avut loc din culpa dvs. sau nu s-a datorat neglijentei dvs., va vom rambursa aceste costuri (daca am retras deja plata, pentru ca legea ne permite sa o facem). Daca puteti dovedi ca daunele valoreaza mai putin decat am declarat noi, va vom rambursa diferenta.

 • Amenzi si sanctiuni pentru depasirea vitezei legale, parcare neregulamentara si nereguli in trafic

 

 

Amenzi si alte sanctiuni

 

Sunteti raspunzator sa va asigurati ca vehiculul pe care l-ati inchiriat este utilizat in conformitate cu legile din tara in care conduceti.

 

Pentru detalii suplimentare consultati : Conditii Specifice Locale – Diverse informatii, sau sunati Departamentul de Relatii cu Clientii.

 

Sunteti raspunzator pentru…

 

Sunteti raspunzator pentru toate amenzile si sanctiunile rezultate din modul in care dvs. sau alt sofer folositi vehiculul inchiriat. Amenzile si sanctiunile pot include:

·       Toate amenzile sau sanctiunile pentru parcarea neregulamentara

·       Taxele de autostrada

·       Taxele pentru remorcare

·       Costurile legate de remorcare

·       Amenzile sau sanctiunile pentru nereguli in trafic

·       Amenzile pentru viteza excesiva

·       Si orice alte amenzi sau sanctiuni.

 

 

 

Daca primim amenzi sau sanctiuni emise pentru dvs…

 

Daca o amenda sau o sanctiune este primita la AMA Rent A, deoarece nu ati platit o taxa sau nu ati respectat o lege, vom retrage o plata pentru:

·       Taxa noastra de administrare, pentru a acoperi costurile gestionarii amenzii sau sanctiunii

·       Amenda sau sanctiunea in sine – daca trebuie sa o platim noi

Prin semnarea contractului de inchiriere, ne acordati permisiunea de a retrage aceste plati. Le vom incasa din cardul dvs. de plata.

 

Transmiterea informatiilor dvs.

 

Prin semnarea contractului de inchiriere, acceptati ca noi sa transmitem informatiile dvs., precum si o copie a contractului de inchiriere, autoritatii sau companiei private care a emis amenda sau sanctiunea, daca noi consideram ca au dreptul sa obtina informatiile, iar legea ne permite sa facem acest lucru. Astfel, ei vor putea transfera amenda sau sanctiunea care dvs., si va pot contacta. Vom aplica o taxa de procesare pentru acest serviciu efectuat.

 

Daca nu putem transmite informatiile dvs.

 

Exista situatii in care din punct de vedere legal, nu putem transmite informatii despre dumneavoastra. In aceste circumstante, vom plati amenda sau sanctiunea in numele dumneavoastra, apoi va vom factura amenda sau sanctiunea, precum si taxa noastra de administrare.

 

Dreptul dumneavoastra la apel

 

Daca doriti sa faceti apel, sa contestati sau sa combateti o amenda sau o sanctiune, va vom oferi detalii despre:

·       Amenda sau sanctiune

·       Organizatia care a emis amenda sau sanctiunea

Trebuie sa comunicati direct cu organizatia emitenta pentru a obtine o rambursare si/sau o compensatie. Din pacate, nu va putem ajuta in ceea ce priveste disputa dvs.

Daca vehiculul inchiriat este confiscat

 

În afara cazului în care confiscarea a avut loc din cauza neglijenţei noastre; a faptului ca noi am încalcat contractul sau legea; daca vehiculul este confiscat de poliţie, organele vamale sau fiscale sau orice alta autoritate în timp ce închiriaţi vehiculul, va trebui sa platiţi:

 

·       Orice costuri suferite de noi din cauza confiscarii

·       Plus orice pierdere a venitului din închiriere pentru perioada în care vehiculul nu poate fi închiriat de altcineva

·       Plus o taxa de procesare

 

 • Returnarea vehiculului

 

 

Returnarea vehiculului

 

Daca nu am convenit altfel, trebuie sa returnati vehiculul si toate                      echipamentele suplimentare inchiriate, la biroul de inchiriere mentionat in contractul de inchiriere auto, la data si ora de returnare.

 

Returnarea in avans a vehiculului

 

Chiar daca returnati vehiculul si echipamentele suplimentare in avans, va trebui sa platiti intreaga perioada de inchiriere.

Deoarece ofertele speciale si reducerile sunt asociate, de obicei, cu anumite intervale de timp, este posibil sa platiti mai mult daca aduceti returnati vehiculul in avans.

 

Returnarea in timpul orelor de functionare

 

Va recomandam sa fiti prezent atunci cand inspectam vehiculul. Aveti acest drept, dar este posibil sa aveti de asteptat, daca este aglomerat.

 

 

Returnarea in afara orelor de functionare

 

In afara cazului in care ati convenit acest lucru cu noi, nu puteti returna vehiculul si echipamentele suplimentare in afara orelor normale de functionare.

Daca am fost de acord sa returnati un vehicul si echipamentele suplimentare in afara orelor de functionare, exista cateva lucruri pe care trebuie sa le stiti.

 

Pentru detalii suplimentare consultati: Sectiunea 10) Daune, pierdere si furt

 

Daca returnati un vehicul in afara orelor de functionare

 

Daca returnati vehiculul si echipamentele suplimentare in afara orelor normale de functionare, trebuie:

 

·       Sa lasati echipamentele suplimentare in torpedou sau in portbagaj

·       Sa asigurati vehiculul in apropierea biroului de inchiriere

·       Sa lasati cheile in locurile special marcate (keybox) asigurate din afara biroului de inchirere si sa ne transmiteti unde este vehiculul

 

Responsabilitatile dvs.

 

Ramaneti responsabil pentru vehicul si echipamentele suplimentare, pana ce survine primul dintre urmatoarele lucruri: Inspectam vehiculul

Ora 12h00 (pranzul) a urmatoarei zile de functionare a biroului de inchiriere, dupa ce am preluat vehiculul, cheile si echipamentele suplimentare

 

Daca nu putem localiza vehiculul si cheile in decurs de cinci zile, le vom considera pierdute.

 

De asemenea, veti fi responsabil pentru:

Deteriorarea sau pierderea vehiculului sau echipamentelor suplimentare

Amenzile sau sanctiunile pentru parcare neregulamentara, nereguli in trafic sau alte amenzi si sanctiuni aplicate in aceasta perioada

 

in afara cazului in care acestea sunt provocate de neglijenta noastra sau de faptul ca noi am incalcat contractul sau legea.

 • Starea si inspectia vehiculului la returnare

 

 

Starea vehiculului

 

Trebuie sa returnati vehiculul si echipamentele suplimentare in aceasi stare in care le-ati primit.

 

Uzura normala:

 

Vom permite o anumita uzura normala; avand in vedere distanta parcursa si durata perioadei de inchiriere. Aceasta include (dar nu este limitata la) cauciucuri, accesorii, documente, kitul de umflare a cauciucului, chei, si dispozitive de navigatie (GPS), scaune pentru copii sau alte echipamente si manualele de utilizare, cablurile si gentile de transport ale acestora (daca exista).

 

Inspectia la returnare

 

Vom inspecta intotdeauna vehiculul la returnare.

Pentru detalii suplimentare consultati Sectiunea 10) Daune, pierdere sau furt

 

Prezenta dvs. in timpul inspectiei

 

Va recomandam sa fiti prezent in timpul inspectiei, astfel incat orice dauna sa poata fi aprobata, suma totala de plata sa poata fi confirmata si plata sa poata fi efectuata.

 

Daca nu sunteti prezent in timpul inspectiei

 

Vom inspecta vehiculul in absenta dvs. Pentru a evita sanctiuni neasteptate, este important sa fiti prezent in timpul inspectiei.

 

Daca descoperim daune

 

Vom adauga costul oricaror daune pe care le descoperim la suma pe care trebuie sa o platiti pentru perioada de inchiriere. Vom retrage suma de pe cardul dvs. de plata. Nu veti fi raspunzator pentru aceasta suma, daca puteti dovedi ca daunele nu au avut loc din culpa dvs. sau a neglijentei dvs. ori a faptului ca ati incalcat contractul.

In afara cazului in care ne-ati solicitat sa va trimitem o chitanta prin posta sau e-mail, de obicei veti putea vizualiza toate platile pe pagina de Internet folosita pentru a efectua rezervarea.

Atunci cand semnati contractul de inchiriere, ne autorizati sa retragem plata pentru daune, daca este necesar. Va vom taxa automat cardul de plata.

 

Folosirea serviciului de colectare

 

Daca am acceptat sa colectam vehiculul de la dvs., vom incerca sa facem acest lucru la data si ora mentionate in contract.

Dar, daca am convenit sa il preluam la o alta data, o vom face atunci.

 

Pentru detalii suplimentare consultati: Sectiunea 16)

 

Atunci cand colectam vehiculul

 

Soferul AMA Rent A va incerca:

Sa inspecteze vehiculul impreuna cu dvs. sau o persoana despre care crede, in mod rezonabil, ca actioneaza in numele dvs.

Sa confirme suma totala datorata pentru inchiriere Sa incaseze plata

Daca nu este nimeni prezent atunci cand colectam vehiculul, acesta poate fi dus la cel mai apropiat birou de inchiriere si inspectat in absenta dvs.

Trebuie sa platiti combustibilul pe care il folosim pentru a duce vehiculul la cel mai apropiat birou de inchiriere. Daca nu ati achizitionat Combustibil in Avans, acesta va fi adaugat la pretul ‘cu plata la returnare’.

Va recomandam sa fiti prezent atunci cand inspectam vehiculul.

 

Optiuni suplimentare – Servicii, Sectiunea 14) Combustibilul,            Conditii Specifice Locale – Plata combustibilului,                 sau intrebati un membru al echipei noastre.

Aflati mai multe: Sectiunea

9) Prelungirea inchirierii, Sectiunea 12) Returnarea vehiculului, Conditii pentru Locatie – Livrarea si colectarea, sau intrebati un membru al echipei noastre

 

Daca descoperim daune

 

Vom adauga costul oricaror daune pe care le descoperim la suma pe care trebuie sa o platiti. Va vom retrage aceasta suma de pe cardul de plata. Daca puteti dovedi ca daunele nu au fost cauzate din culpa dvs. sau de neglijenta dvs., va vom rambursa aceste costuri.

 

In afara cazului in care ne-ati cerut sa va trimitem o chitanta prin posta sau e-mail, de obicei veti putea vizualiza toate platile pe pagina de Internet folosita pentru a efectua rezervarea.

Atunci cand semnati contractul de inchiriere, ne autorizati sa retragem plata pentru daune, daca este necesar. Va vom taxa automat cardul de plata.

 

Daca nu putem colecta vehiculul

 

Daca soferul nostru nu poate colecta vehiculul pentru ca:

·       Nu se afla la locatia convenita

·       Nu poate gasi cheile

·       Sau orice alt motiv care nu depinde de vointa noastra

Va vom contacta pentru a planifica din nou colectarea – sau va vom solicita sa ne returnati dvs. vehiculul.

 

Care sunt costurile

 

Daca soferul nostru nu poate colecta vehiculul:

·       Veti fi taxat pentru colectarea nereusita

·       Si vom trata situatia ca si cum nu ati anuntat prelungirea inchirierii

Bineinteles, in afara cazului in care necolectarea vehicului s-a datorat neglijentei noastre sau faptului ca noi am incalcat contractul.

 • Combustibilul

 

 

La inceputul inchirierii

 

Vehiculul va avea, in mod normal, rezervorul plin cu combustibil.

 

Returnati vehiculul cu rezervorul plin

 

Trebuie sa ne returnati vehiculul cu rezervorul plin cu combustibil, dupa cum arata indicatorul de combustibil instalat din fabrica.

Va recomandam sa alimentati cat se poate de aproape de biroul de inchiriere, la data returnarii, si sa pastrati chitanta, pentru a ne arata dovada. Daca nu returnati vehiculul cu rezervorul plin – sau nu ne puteti arata o chitanta pentru combustibil – veti fi taxat.

 

 

Optiuni de alimentare

 

‘Combustibil in Avans’

 

Cum functioneaza optiunea „Combustibil in Avans”

Daca nu returnati vehiculul cu aceeasi cantitate de combustibil pe care o avea atunci cand l-ati preluat – de obicei, rezervorul plin – si nu aveti o chitanta care sa dovedeasca alimentarea, sau daca veti considera ca nu veti putea alimenta, avem cateva optiuni disponibile.

 

Pentru detalii suplimentare consultati:                  Conditiile Specifice Locale – Plata combustibilului, sau intrebati un membru al echipei noastre.

Daca planificati sa calatoriti mai mult de 100 mile sau 160 kilometri – dupa cum se aplica in tara de inchiriere, puteti sa stati linistit, deoarece nu trebuie sa faceti plinul vehiculului aproape de locatia de returnare.

Doar returnati vehiculul cu combustibilul care se afla in rezervor (chiar daca este aproape gol), atata timp cat inca functioneaza motorul.

 

Acest lucru este valabil doar daca ati solicitat acesta optiunea inainte de preluarea vehiculului.

Veti plati un rezervor intreg de combustibil, conform capacitatii rezervorului declarat de producator – plus costul realimentarii vehiculului.

 

In functie de locul unde inchiriati, acest cost poate fi mai mic decat pretul mediu al combustibilului la inceputul perioadei de inchiriere – mentionat pe indicatorul autorizat de combustibil. Insa, nu veti obtine o rambursare pentru combustibilul nefolosit, decat daca returnati vehiculul cu rezervorul plin de combustibil, caz in care va vom rambursa plata pentru Combustibil in Avans.

 

 

 

 

 

 

Plata la returnare

 

Cum functioneaza optiunea de Plata la returnare:

 

Optiunea de Plata la returnare se aplica daca ati condus mai mult de 125 km sau 75 mile – dupa cum se aplica in tara de inchiriere – si:

·       Nu ati achizitionat Combustibil in Avans

·       Nu ati returnat vehiculul cu rezervorul plin

Nu trebuie sa solicitati aceasta optiune atunci cand colectati vehiculul. Pur si simplu returnati vehiculul fara sa aiba rezervorul plin.

Platiti combustibilul conform indicatorului de combustibil instalat din fabrica, rotunjit la cea mai apropiata optime (1/8) de rezervor.

 

Cum calculam o optime de rezervor

 

O optime (1/8) de rezervor se bazeaza pe capacitatea rezervorului de combustibil, declarata de producator.

 

 

Cum calculam costul

 

 

Incasam un procentaj fix peste pretul mediu al combustibilului, la sfarsitul perioadei de inchiriere, pentru tara in care inchiriati – dupa cum arata un indice de combustibil autorizat. Acesta include costurile realimentarii vehiculului pentru dvs.

 

 

Pretul per litru pentru optiunea Plata la returnare va fi mentionat in contractul de inchiriere.

 • Optiuni suplimentare – echipamente

 

 

Ce echipamente sunt disponibile?

 

Oferim diverse echipamente care va pot fi de folos in calatoria dvs. Puteti inchiria diferite dispozitive, cum ar fi sisteme GPS, scaune pentru copii si lanturi de zapada, iar pe altele le puteti cumpara (ex. incarcatoarele USB)

 

Doriti mai multe detalii ?

 

Pentru detalii suplimentare consultati Conditiile Specifice Locale : – Echipamente speciale

 • Optiuni suplimentare – servicii

 

 

Ce servicii sunt disponibile?

Oferim diverse servicii care va pot fi de folos in calatoria dvs., cum ar fi servicii de livrare, asistenta rutiera, plus un sistem de plata electronica a taxelor de autostrada; puteti vedea un exemplu al acestuia mai jos.

 

Doriti mai multe detalii ?

 

Pentru detalii suplimentare consultati Conditiile Specifice Locale

 

Soferi suplimentari

 

Puteti adauga soferi suplimentari la inchirierea dvs.

Toti soferii suplimentari trebuie sa citeasca cu atentie termenii mentionati in contract, inainte sa conduca vehiculul.

Daca acceptam soferi suplimentari, toate taxele si suprataxele vor fi mentionate in contractul de inchiriere.

 

Cum functioneaza adaugarea de soferi suplimentari

Incasam o taxa pentru fiecare sofer suplimentar caruia ii permitem sa conduca vehiculul. Daca vreunul dintre soferii suplimentari se afla in afara restrictiilor noastre de varsta, vom incasa, de asemenea, o suprataxa pentru sofer.

Nu puteti permite decat soferilor autorizati de AMA Rent A sa conduca vehiculul. Nimeni altcineva nu are voie sa conduca vehiculul.

Veti fi raspunzator pentru toate costurile – indiferent daca sunt atrase de dvs. sau de soferii suplimentari.

 

 

 

Serviciul de livrare

 

Unele birouri de inchiriere ofera servicii de livrare, prin care aducem vehiculul si echipamentele suplimentare solicitate, la adresa oferita de dvs., la data si ora de transmisa pentru inceperea inchirierii. Daca acceptam sa va livram vehiculul, acest lucru va fi mentionat in contractul de inchiriere.

Pentru detalii suplimentare consultati Sectiunea 2) Cerinte pe care trebuie sa le intruniti pentru a inchiria vehiculul, Sectiunea 7) Starea si inspectia vehiculului la ‘preluare’, Conditii Specifice Locale – Livrarea si colectarea, sau intrebati un membru al echipei noastre.

 

Cum functioneaza serviciul de livrare

Incasam o taxa pentru livrarea vehiculului. Daca alegeti sa va fie livrat vehiculul, trebuie:

·       Sa fiti rezident al tarii in care inchiriati

·       Sa fiti prezent la locul de livrare in perioada aleasa pentru livrare

·       Sa aveti la dvs. actele necesare pentru a inchiria vehiculul.

 

Daca nu intruniti cerintele din acest contract, putem refuza sa va livram vehiculul. Trebuie sa ne anuntati cu cel putin o zi inainte, pentru a putea organiza livrarea. Este posibil sa putem livra chiar daca suntem anuntati cu mai putin timp inainte, dar trebuie sa verificati, sunand la Departamentul de Rezervari.

 

Serviciul de colectare

 

Unele birouri de inchiriere ofera servicii de colectare, prin care preluam vehiculul si echipamentele suplimentare pe care le-ati inchiriat de la o adresa oferita de dvs., la data si ora stabilite pentru terminarea inchirierii.

Daca acceptam sa colectam vehiculul, acest lucru va fi mentionat in contractul de inchiriere.

Pentru detalii suplimentare consultati Sectiunea 13) Starea si inspectia vehiculului la returnare, Conditii Specifice Locale – Livrarea si colectarea, sau intrebati un membru al echipei noastre.

 

Cum functioneaza serviciul de colectare

 

Incasam o taxa pentru colectarea vehiculului.

Trebuie sa ne puteti preda vehiculul in perioada solicitata pentru colectare. Este important sa fiti prezent atunci cand inspectam vehiculul – astfel incat sa nu fiti taxat pentru lucruri la care nu v-ati asteptat.

Ramaneti raspunzator pentru vehicul si optiunile suplimentare, pana cand predati cheile, optiunile suplimentare, si inspectam vehiculul impreuna cu dvs., la locul de colectare.

Daca vehiculul si optiunile suplimentare nu sunt disponibile atunci cand sosim, va vom taxa pentru colectarea nereusita. Apoi, fie va trebui sa planificati o noua colectare – si sa platiti o alta taxa de colectare – fie sa returnati dvs. vehiculul la biroul de inchiriere.

Va rugam sa ne anuntati cu cel putin o zi inainte daca doriti sa colectam noi vehiculul. Este posibil sa putem colecta vehiculul chiar daca suntem anuntati cu mai putin timp inainte, dar trebuie sa verificati acest lucru, sunand la Departamentul de Rezervari.

 

Serviciul ‘Meet and greet’

 

Unele birouri de inchiriere ofera serviciul ‘meet and greet’, prin care va asteptam cu vehiculul si echipamentele suplimentare solicitate, la sosire.

 

Daca acceptam sa va oferim serviciul ‘meet and greet’, acest lucru va fi mentionat in contractul de inchiriere.

 

Pentru detalii suplimentare consultati Conditii Specifice Locale – Diverse informatii, sau intrebati un membru al echipei noastre.

 

Cum functioneaza serviciul ‘meet and greet’

 

Incasam o taxa pentru serviciul ‘meet and greet’.

Trebuie sa ne anuntati cu cel putin o zi inainte, pentru a putea organiza o preluare ‘meet and greet’. Este posibil sa va putem oferi serviciul chiar daca suntem anuntati cu mai putin timp inainte, dar trebuie sa verificati acest lucru, sunand la Departamentul de Rezervari.

 

Serviciul de preluare in afara orelor de functionare

 

Unele birouri de inchiriere din aeroporturi sau gari ofera un serviciu de preluare in afara orelor de functionare, prin care puteti prelua vehiculul si optiunile suplimentare solicitate, in afara orelor normale de functionare ale biroului de inchiriere. Daca acceptam o preluare in afara orelor de functionare, acest lucru va fi mentionat in contractul de inchiriere.

Pentru detalii suplimentare consultati Conditii Specifice Locale – Diverse informatii, sau intrebati un membru al echipei noastre.

 

Cum functioneaza serviciul de preluare in afara orelor de functionare

 

Avis incaseaza o taxa pentru preluari in afara orelor de functionare.

Trebuie sa ne anuntati cu cel putin o zi inainte, pentru a putea organiza ‘preluarea’ in afara orelor de functionare. Este posibil sa va putem oferi serviciul chiar daca suntem anuntati cu mai putin timp inainte, dar trebuie sa verificati acest lucru, sunand la Departamentul de Rezervari.

 

Inchirieri cu returnare la un alt birou

 

Unele birouri de inchiriere va ofera posibilitatea sa preluati vehiculul si echipamentele suplimentare de la un birou de inchiriere si sa le returnati la un alt birou de inchiriere.

Daca se accepta o astfel de inchiriere, acest lucru va fi mentionat in contractul de inchiriere.

Pentru detalii suplimentare consultati Conditii Specifice Locale – Inchirieri cu returnare la un alt birou sau intrebati un membru al echipei noastre.

 

Cum functioneaza inchirierea cu returnare la un alt birou

 

Se va incasa o taxa de dislocare

Daca ati solicitat o inchiriere cu returnare la un alt birou atunci cand ati efectuat rezervarea, aceasta taxa va fi inclusa in pretul de inchiriere care v-a fost comunicat.

Puteti solicita o inchiriere cu returnare la un alt birou inainte sa preluati vehiculul

– sau puteti sa solicitati acest serviciu cand ajungeti la biroul de inchiriere.

Daca nu se accepta o inchiriere cu returnare la un alt birou, iar dvs. returnati vehiculul la un alt birou de inchiriere, se va incasa o taxa de dislocare la pretul ‘cu plata la locatie’ din ziua returnarii.

 

 

Asistenta Rutiera Plus

 

Va oferim asistenta rutiera extinsa, daca doriti sa va protejati de probleme rezultate din cauze specifice non- mecanice.

 

Pentru detalii suplimentare consultati Conditii Specifice Locale – Sectiunea 8) Pe durata inchirierii, Asistenta rutiera, Conditii Specifice Locale, Diverse informatii, sau intrebati un membru al echipei noastre.

 

Ce acopera Asistenta Rutiera Plus

 

Daca ati achizitionat Asistenta Rutiera Plus, aceasta va fi mentionata in contractul de inchiriere.

Asistenta Rutiera Plus acopera costul deplasarii si lucrarilor efectuate – atata timp cat folositi furnizorul nostru de asistenta rutiera.

 

Aceasta nu acopera:

Costurile articolelor necesare pentru a repune vehiculul in miscare – cum ar fi combustibil sau cauciucuri

Costurile necesare pentru a va transporta – si/sau pe pasagerii dvs. – la o alta locatie.

 

Plata electronica a taxelor de autoastrada

 

La unele birouri de inchiriere, vehiculele noastre sunt echipate cu o cutie atasata de parbriz. Aceasta contine un dispozitiv automat de plata a taxelor de autostrada, care va permite sa platiti taxele de autostrada fara sa trebuiasca sa opriti sau sa stati la coada la ghiseu.

 

Pentru detalii suplimentare consultati Conditii Specifice Locale – Echipamente speciale, sau intrebati un membru al echipei noastre.

 

Cum functioneaza sistemul de plata electronica a taxelor de autostrada…

 

 

Prin semnarea contractului de inchiriere, ne autorizati sa retragem plata, si va vom taxa din cardul de plata.

   
 • Optiuni suplimentare Servicii suplimentare de protectie

Avem in oferta noastra astfel de servicii, dar va rugam sa consultati si sectiunea ‘Daune, pierdere si furt’ pentru mai multe informatii despre situatiile in care beneficiati de serviciile de protectie.

 

 

Ce limitari de raspundere si protectii sunt disponibile?

 

Oferim diverse optiuni de limitare de raspundere si pachete de protectie, pentru a va ajuta in calatoria dumneavoastra. Cateva dintre ele pot fi consultate mai jos.

 

Doriti sa aflati mai multe informatii?

 

Pentru detalii suplimentare consultati Conditii Specifice Locale

 

Servicii suplimentare de protectie in caz de accident produs asupra vehiculului (CDW):

 

Exonerarea de raspundere in caz de daune reduce responsabilitatea financiara pe care trebuie sa o platiti daca vehiculul, cheile, accesoriile sau documentele vehiculului sunt deteriorate sau cheile, acesoriile ori documentele vehiculului sunt pierdute sau furate in timp ce dvs. aveti inchiriat vehiculul.

In majoritatea cazurilor, aceasta optiune este furnizata standard, odata cu preluarea vehiculului. Daca este inclusa, acest lucru va fi mentionat in contractul de inchiriere.

Pentru detalii suplimentare consultati Conditiile Specifice Locale Sectiunea 10) Daune, pierdere sau furt, Conditiile Specifice Locale – Optiuni pentru exonerarea de raspundere si servicii suplimentare de protectie, sau intrebati un membru al echipei noastre.

 

Servicii suplimentare de protectie in caz de accident produs asupra vehiculului (CDW):

 

Suma pe care va trebui sa o platiti va fi cea mai mica dintre a) costul reparatiei sau inlocuirii, plus orice pierdere a utilizarii plus o taxa de procesare; sau b) responsabilitatea financiara mentionata in contractul de inchiriere.

 

In masura in care legea ne permite, suma pe care trebuie sa o platiti nu va fi redusa, daca dauna a fost cauzata sau a survenit drept rezultat al urmatoarelor:

·       daune cauzate de apa sau foc, survenite din cauza dvs.

·       conducerea vehiculului fara grija si atentia adecvata

·       conducerea sau utilizarea vehiculului incalcand Sectiunea 8 Pe durata inchirierii, Utilizarea vehiculului.

 

Protectia in caz de furt al vehiculului (TP)

 

Protectia in caz de furt al vehiculului reduce raspunderea financiara pe care trebuie sa o platiti daca vehiculul este furat in timpul perioadei de inchiriere.

In majoritatea cazurilor, protectia in caz de furt este furnizata standard, odata cu preluarea vehiculului. Daca este inclusa, acest lucru va fi mentionat in contractul de inchiriere.

 

Pentru detalii suplimentare consultati: Sectiunea 10) Daune, pierdere sau furt, Conditii Specifice Locale – Optiuni pentru exonerarea de raspundere si pachete de protectie, sau intrebati un membru al echipei noastre.

 

Protectia in caz de furt al vehiculului acopera…

 

Raspunderea financiara pe care va trebui sa o platiti va fi cea mai mica dintre

a)  costul inlocuirii, plus orice pierdere a utilizarii plus o taxa de procesare; sau

b)  responsabilitatea financiara mentionata in contractul de inchiriere.

 

Raspunderea financiara pe care trebuie sa o platiti nu va fi redusa, daca dauna a fost cauzata sau a survenit drept rezultat al urmatoarelor:

·       Cheile au fost lasate in vehicul

·       Cheile au fost pierdute sau furate drept rezultat al neglijentei dvs.

·       Utilizarea vehiculului incalcand Sectiunea 8 Pe durata inchirierii, Utilizarea vehiculului.

 

 

Servicii suplimentare de protectie pentru reducerea responsabilitatii financiare

 

Acestea reduc responsabilitatea financiara si taxa de administrare.

 

Daca ati achizitionat un produs pentru reducerea responsabilitatii financiare, acesta va fi mentionat in contractul de inchiriere.

 

Pentru detalii suplimentare consultati: Sectiunea 10) Daune, pierdere sau furt, Conditii Specifice Locale – Optiuni pentru exonerarea de raspundere si pachete de protectie, sau intrebati un membru al echipei noastre.

 

Cum functioneaza ?

 

Aceasta functioneaza impreuna cu:

·       Serviciile de protectie in caz de accident produs asupra vehiculului (CDW)

·       Protectia in caz de furt al vehiculului

 

Suma pe care va trebui sa o platiti nu va fi mai mare decat responsabilitatea financiara mentionata in contractul de inchiriere.

 

Protectie pentru parbriz (LI)

 

Unele birouri de inchiriere ofera pachetul LI – „Responsabilitate zero” in cazul daunelor provocate parbrizului Vehiculului, care reduce la zero suma pe care trebuie sa o platiti daca parbrizul este deteriorat in timp ce aveti inchiriat vehiculul.

 

Daca ati achizitionat acest pachet va fi mentionat in contractul de inchiriere.

 

Pentru detalii suplimentare consultati: Sectiunea 10) Daune, pierdere sau furt, Conditii Specifice Locale – Optiuni pentru exonerarea de raspundere si protectie, sau intrebati un membru al echipei noastre.

 

„Responsabilitate zero” in cazul daunelor provocate parbrizului Vehiculului acopera…

 

Suma pe care trebuie sa o platiti nu va fi redusa daca daunele au fost cauzate sau au survenit drept rezultat al urmatoarelor:

·      Conducerea vehiculului fara grija si atentia adecvata

·      Conducerea sau utilizarea vehiculului incalcand acest contract. Va rugam sa acordati o atentie deosebita Sectiunii 8) Pe durata inchirierii, Utilizarea vehiculului

 

Asigurari personale suplimentare (PAI)

 

Oferim si asigurare de accidente pentru persoanele aflate in vehiculul inchiriat (PAI), dar aceasta este furnizata de o terta parte. Daca decideti sa achizitionati aceasta asigurare, va trebui sa cititi si sa acceptati termeni si conditii separate – pe care le puteti gasi in documentul Conditii Specifice Locale.

Daca ati achizitionat asigurarea de accidente a persoanelor aflate in vehicul, costul acesteia va fi mentionat in contractul de inchiriere.

Pentru detalii suplimentare consultati: Sectiunea 10) Daune, pierdere sau furt, Conditii Specifice Locale – Optiuni pentru exonerarea de raspundere si pachete de protectie, sau intrebati un membru al echipei noastre.

 

Asigurarea pentru accidente personale acopera…

 

·       Orice vatamare corporala suferita de soferul autorizat al vehiculului, atunci cand a avut loc accidentul

·       In unele birouri de inchiriere, sunt incluse orice pierderi sau deteriorari ale bunurilor personale care va apartin dumneavoastra sau cuiva din grupul dumneavoastra si care se afla in vehicul atunci cand a avut loc accidentul. Inainte sa achizitionati asigurarea, ar trebui sa verificati asigurarea de locuinta sau de calatorie emisa de compania care va administreaza cardul de plata. Se

poate sa descoperiti ca asigurarea pe care o aveti va acopera deja.

 

Pachete de protectie

 

Unele birouri de inchiriere ofera produse pentru reducerea responsabilitatii financiare sub forma de pachet, pentru ca dvs. sa economisiti bani sau sa beneficiati de protectie suplimentara.

Daca ati achizitionat un pachet de protectie atunci acesta sau produsele individuale de protectie ce compun pachetul vor fi mentionate in contractul de inchiriere.

Pentru detalii suplimentare consultati: Conditii Specifice Locale – Optiuni pentru exonerarea de raspundere si pachete de protectie, sau intrebati un membru al echipei noastre.

 

Ce acopera pachetele de protectie

 

Chiar daca ati achizitionat un pachet de protectie, este posibil sa fiti nevoit sa platiti, totusi, cea mai mica suma dintre a) costul reparatiei sau inlocuirii, plus orice pierdere a utilizarii plus o taxa de procesare; sau b) responsabilitatea financiara. Daca trebuie sa platiti responsabilitatea financiara sau o taxa de procesare, sumele vor fi mentionate in contractul de inchiriere.

 • Plata

 

 

Metode de plata

 

Acceptam diverse tipuri de plata, in functie de tara in care are loc inchirierea.

 

Metode de plata suplimentare pot fi acceptate in unele birouri de inchiriere, dar pot fi aplicate conditii suplimentare.

 

Pentru detalii suplimentare consultati: Conditiile Specifice Locale – Optiuni de plata, sau sunati la Departamentul de Rezervari, sau intrebati un membru al echipei noastre.

 

Cardurile de plata pe care le acceptam

 

Acceptam urmatoarele carduri de plata:

·       Carduri Diners,

·       Carduri de credit Visa si

·       Carduri de credit MasterCard.

 

 

Carduri de plata pe care nu le acceptam

 

 

 

 

 

Alte metode de plata

 

In unele birouri de inchiriere, putem accepta urmatoarele carduri de plata:

·       Carduri Discover,

·       Carduri de debit Visa,

·       Carduri de debit MasterCard,

·       Carduri Maestro,

·       Vouchere de la agentiile de turism.

 

Rezervari aprobate

 

Acceptam e-mailuri de confirmare a rezervarii ‘cu plata acum’, numere de rezervare ‘cu plata acum’ si vouchere emise de companiile din grupul AMA Rent A sau partenerii AMA Rent A pentru plata costului inchirierii.

Daca suma pe care ati platit-o deja – mentionata in confirmarea rezervarii – este mai mica decat costul inchirierii, va trebui sa platiti diferenta.

Daca ati platit deja mai mult decat costul inchirierii, nu veti obtine o rambursare, dar, daca doriti sa achizitionati optiuni suplimentare de la noi la momentul inchirierii, puteti folosi diferenta pentru costul acestor articole.

Daca e-mailul, numarul de rezervare sau voucherul se refera la o alta perioada de inchiriere, nu il vom putea accepta pentru plata costului inchirierii.

Daca nu sunteti sigur ca ati efectuat o rezervare prin intermediul unei companii din grupul Avis sau unui partener Avis, va rugam sa sunati Departamentul Rezervari sau sa intrebati un membru al echipei noastre.

 

Alte rezervari

 

Daca ati platit un avans unui tert, in afara de AMA Rent A sau un partener AMA Rent A, putem accepta dovada achizitiei de la acestia ca plata in vederea inchirierii, dar ramane la latitudinea noastra daca facem acest lucru. Daca nu sunteti sigur ca il vom accepta, va rugam sa sunati la Departamentul de Rezervari sau sa discutati cu un membru al echipei noastre.

 

Plati intarziate

 

Daca efectuati o plata cu intarziere, vom aplica, fara notificari suplimentare, dobanzi asupra sumei intarziate la plata, daca legea ne permite sa facem acest lucru.

 

Pentru detalii suplimentare consultati: Conditii Specifice Locale – Optiuni de plata, sau sunati la Departamentul de Relatii cu Clientii.

 

Dobanzi

 

Dobanzile sunt calculate la un procentaj anual, adaugat la rata de referinta pentru imprumut a dobanzii bancii nationale din tara unde are loc inchirierea, si in conformitate cu legea.

De asemenea, va vom taxa pentru orice costuri pe care trebuie sa le acoperim in timp ce incercam sa obtinem plata de la dvs. – inclusiv costuri juridice.

 • Incetarea contractului inainte de termen

 

 

Daca reziliem contractul inainte de termen

 

In anumite circumstante, vom incerca sa reziliem contractul.

In aceasta sectiune, atunci cand spunem ‘dumneavoastra’ ne referim la:

·       Persoana mentionata in contractul de inchiriere

·       orice sofer

·       Orice persoana care efectueaza plati pentru inchirieri

 

Persoane fizice:

 

Daca inchiriati ca persoana fizica, putem rezilia contractul imediat daca:

·       aflam ca ati fost deposedat de vreunul dintre bunurile dumneavoastra pana cand va platiti datoriile; sau

·       a     fost      emisa      o      ordonanta

judecatoreasca de instituire a unui executari judecatoresti impotriva dvs.; sau

·       vi se declara falimentul; sau incalcati contractul intr-o maniera care ne provoaca pierderi sau daune semnificative, sau intr-un mod care nu poate fi rectificat.

 

Ce inseamna acest lucru:

 

Daca incalcati contractul, pentru ca nu faceti ceea ce ar trebui sa faceti, trebuie sa platiti:

·        orice sume datorate noua in baza contractului si

·        pentru pierderile pe care le suferim drept rezultat, daca sunt pierderi pe care cu totii le anticipam, atunci cand ati semnat contractul, ca ar putea aparea daca incalcati contractul (cunoscute drept “pierderi previzibile”).

 

Pierderile previzibile ar putea include: pierderea venitului din inchiriere,

costul repararii sau inlocuirii articolelor deteriorate, sau

orice sume pe care trebuie sa le platim tertelor parti daca le returnam vehiculul cu intarziere.

 

 

Pentru detalii suplimentare consultati Sectiunea 9) Prelungirea inchirierii, sau sunati la Departamentul de Relatii cu Clientii.

 

Companii sau parteneri:

 

Daca inchiriati in numele unei companii sau unui parteneriat, putem rezilia contractul imediat daca:

·       compania sau parteneriatul intra in administrare sau lichidare judiciara; sau

·       compania sau parteneriatul stabileste o intalnire cu creditorii sai; sau

·       aflam ca bunurile companiei sau

parteneriatului au fost confiscate pana cand acesta/aceasta isi plateste datoriile; sau

·       dvs. ori compania sau parteneriatul incalcati contractul intr-un mod care ne provoaca pierderi sau daune semnificative, sau intr-un mod care nu poate fi rectificat

 

De asemenea, puteti pierde beneficiul exonerarii de raspundere pentru daune, produselor pentru reducerea responsabilitatii financiare , asigurarii in caz de accidente personale si asigurarii de raspundere civila fata de terti.

 

Nu va trebui sa platiti pierderile care nu sunt asociate direct cu incalcarea contractului din partea dvs. sau pierderile care nu erau previzibile.

 

Va vom rambursa banii, daca puteti dovedi ca dvs. sau soferii suplimentari nu ati fost raspunzatori de incalcarea contractului, sau costurile nu au fost atrase de faptul ca dvs. sau soferii suplimentari ati incalcat contractul.

 

Daca nu returnati vehiculul si/sau optiunile suplimentare pe care le-ati inchiriat in decurs de 1 zi de la incetarea contractului, vom trata aceasta situatie ca o incalcare a contractului – nereturnarea autovehiculului..

 

Daca Avis incalca prevederile contractului de inchiriere:

 

Daca noi incalcam contractul, dvs. puteti rezilia contractul imediat.

 

Ce trebuie sa faceti dvs.:

 

Daca hotarati sa reziliati contractul din cauza ca noi l-am incalcat, anuntati-ne imediat. Trebuie sa returnati vehiculul si echipamentele suplimentare cat mai repede posibil.

 

Trebuie, totusi, sa platiti sumele pe care ni le datorati conform contractului, inclusiv costul inchirierii pentru perioada de inchiriere, pana la data returnarii si inspectarii vehiculului.

 

Trebuie sa faceti tot ce va sta in putinta pentru a reduce (sau diminua) pierderile pe care le suferiti.

 

Ce trebuie sa facem noi:

 

Nimic din acest contract nu reduce drepturile statutare. Insa, daca noi incalcam contractul prin faptul ca nu facem ceea ce am promis ca vom face, va trebui sa platim pierderile suferite de dvs. drept rezultat, cu conditia ca acestea sa fie pierderi despre care am crezut cu totii, la momentul semnarii contractului, ca ar putea surveni daca incalcam contractul (cunoscute drept “pierderi previzibile”).

 

Pierderile previzibile ar putea include costurile dvs. rezonabile pentru folosirea mijloacelor alternative de transport in timpul perioadei initiale de inchiriere.

Nu vom fi raspunzatori pentru pierderile dvs. previzibile, daca ati reusit sa le recuperati de la altcineva. Nu vom plati pierderile care nu sunt asociate direct cu esecul nostru de a va furniza un vehicul sau pierderile care nu puteau fi prevazute de catre noi sau dvs. (cum ar fi pierderi de profit sau pierderea oportunitatii).

Daca incalcam contractul din cauza unui eveniment imprevizibil sau inevitabil – cum ar fi un act terorist sau o calamitate naturala – nu vom fi obligati sa ne respectam obligatiile asumate in baza acestui contract pe durata desfasurarii evenimentului.

Nimic din acest contract nu va limita sau exclude responsabilitatea noastra pentru (i) frauda; (ii) moartea sau vatamarea corporala rezultata din neglijenta noastra; sau

(iii) orice alta responsabilitate, in masura in care legea spune ca nu poate fi limitata sau exclusa.

 • Utilizarea informatiilor personale

 

Informatii privind datele personale

 

AMA Rent A proceseaza informatiile dumneavoastra personale din diverse motive.

In aceasta sectiune, atunci cand spunem ‘dumneavoastra’, ne referim la: (i) persoana mentionata in contractul de inchiriere, (ii) soferii si (iii) orice persoane care efectueaza plati pentru inchirierea.

Pentru ce le folosim:

 

Vom folosi (sau procesa) informatiile personale ale dvs. si ale soferilor suplimentari pentru a:

·       va furniza serviciile de inchiriere,

·       efectua verificari relevante privind identitatea, siguranta, permisul de conducere si situatia financiara,

·       mentine si imbunatati administrarea sau gestionarea serviciilor noastre, si

·       va trimite informatii despre bunuri si servicii similare care credem ca v-ar interesa, daca legea ne permite sa facem acest lucru. Puteti alege sa nu primiti astfel de informatii, in orice moment, contactand Departamentul de Relatii cu Clientii sau apasand butonul de dezabonare din e-mailul pe care l-ati primit.

Pentru depistarea si prevenirea infractiunilor, putem folosi dispozitive electronice in vehiculele nostre, pentru a monitoriza starea vehiculului, eficienta si functionarea acestuia, si pentru a urmari miscarile vehiculului. Aceste informatii pot fi utilizate in timpul perioadei de inchiriere si in orice moment dupa aceea (daca sunt relevante, si daca legea ne permite sa facem acest lucru). Nu vom efectua inregistrari audio sau video.

Va rugam sa consultati politica noastra de confidentialitate, disponibila pe pagina noastra de Internet, pentru mai multe informatii.

Prin semnarea contractului de inchiriere, ne acordati permisiunea explicita de a va folosi informatiile personale, atata timp cat legea ne permite sa facem acest lucru.

 

 

 

Cui transmitem aceste informatii

 

Transmitem informatiile referitoare la datele dumneavoastra cu caracter personal cu:

 

 

 

·       Terte parti precum autoritatile legale, cum ar fi politia sau operatorii parcarilor private, daca noi consideram ca au dreptul sa afle informatiile, iar legea ne permite sa facem acest lucru. De exemplu, daca sunteti acuzat ca ati depasit viteza legala, sau daca nu ati platit o amenda sau o sanctiune pentru nereguli in trafic.

·       Terte parti, situate de obicei in tara de inchiriere, pentru a permite efectuarea de verificari privind identitatea, siguranta, permisul de conducere si situatia financiara si pentru a detecta si a preveni infractiunile cu privire la inchirierea dvs.

·       Terte parti, situate de obicei in tara de inchiriere, pentru a investiga accidente sau furturi, si pentru a incerca recuperarea costurilor sau daunelor aduse vehiculului, optiunilor suplimentare si persoanelor.

 

Va rugam sa consultati politica noastra de confidentialitate, disponibila pe pagina noastra de Internet, pentru a afla mai multe informatii.

Prin semnarea contractului de inchiriere, ne acordati permisiunea explicita de a va folosi si a va transfera informatiile personale, atata timp cat legea ne permite sa facem acest lucru. Aveti dreptul sa nu va acordati permisiunea pentru ca terte parti sa primeasca datele dvs. personale sau ca acestea sa fie folosite in scopuri de publicitate.

 

Dreptul dvs. la acces:

 

Aveti dreptul legal de a accesa informatiile pe care le detinem despre dumneavoastra, sa solicitati ca datele dumneavoastra personale sa fie corectate, modificate, blocate sau sterse. Aveti dreptul sa cereti o explicatie cu privire la procesarea datelor, precum si pentru drepturile suplimentare mentionate in legile aplicabile privind dreptul la intimitate, in masura in care acest lucru este necesar pentru a asigura procesarea corecta a informatiilor dvs. De asemenea, aveti dreptul legal de a obiecta fata de procesarea acestor informatii, din motive convingatoare si legitime.

Pentru a va accesa informatiile, va rugam sa ne contactati si sa ne cereti detalii. Veti gasi datele noastre de contact in Contractul de inchiriere. Va putem cere sa platiti o taxa de acces, daca legea ne permite sa facem acest lucru.

Pentru detalii suplimentare : va rugam sa contactati Departamentul de Relatii cu Clientii.

 • Bunuri pierdute

 

Notificare:

Vom face tot posibilul sa va contactam, daca gasim bunuri personale în vehicul.

Bunuri care contin informatii personale sau financiare:

 

Vom elimina orice informaţii personale sau financiare dupa 28 zile, dupa cum urmeaza:

 • Pasapoartele şi permisele de conducere vor fi predate sectiei locale de politie sau agentiei care emite pasapoarte;
 • Cardurile de plata vor fi distruse;
 • Banii vor fi depusi la

 

Alte bunuri:

 

Toate celelalte bunuri, care nu contin informaţii personale sau financiare, vor fi eliminate dupa trei luni, dupa cum urmeaza:

 • Haine/ochelari de soare/ochelari de vedere vor fi donati unei asociaţii locale de caritate;
 • Hartiile vor fi distruse;
 • Toate celelalte articole (inclusiv scaune pentru copii, leagane, încarcatoare de telefon, încarcatoare USB) vor fi aruncate ca deseuri normale; si
 • Medicamentele si altele vor fi distruse intr-un recipient sigur pentru

 

Cum puteti revendica bunurile pierdute:

 

Pentru a revendica bunuri pierdute, va trebui sa ne arataţi un document de identitate valabil (ex. permis de conducere, pasaport si dovada adresei), va trebui sa completati si sa semnaţi declaratia noastra pentru clienti. Daca cereti cuiva sa preia bunurile in numele dvs., trebuie sa prezinte o scrisoare sau un fax prin care se autorizeaza preluarea, semnat/a de catre persoana care a efectuat inchirierea.

Vom face demersuri pentru ca bunurile pierdute sa va fie trimise prin curier, daca nu le puteti ridica personal. Va trebui sa platiti in avans cheltuielile pentru serviciile de curierat.

 

Pentru detalii suplimentare : va rugam sa contactati Departamentul de Relatii cu Clientii.

 

 •  
 
  

 • Depunerea plangerilor si cum sa ne contactati

 

 

Va multumim pentru ca ati ales sa inchiriati de la AMA Rent A Car !