×

Ți-ai propus să pleci într-o vacanță împreună cu familia, dar nu ai mașină sau nu vrei să folosești propria mașină. Sau nu poți și trebuie să pleci pentru că ai rezervare efectuată de mult timp. 

Ai multe lucruri de planificat înainte de a pleca în vacanță:

  • trasarea și programarea activităților sau obiectivelor turistice pe care vrei să le vizitezi împreună cu familia;
  • hainele pe care le veți purta, etc;
  • grija mașinii, ceea ce poate fi ceva stresant. 

Te-ai gândit să închiriezi o mașină? Poate fi alegerea perfectă, în special dacă nu stai foarte bine cu timpul sau ești prea grijuliu că se poate întâmpla ceva.

În ultimii ani, serviciile de închiriere a unei mașini s-au înmulțit, iar calitatea și varietatea au cunoscut o îmbunătățire ce continuă să uimească. 

ama-rent-a-car-inchirieri-auto-termen-lung

Serviciul de închiriere a unei mașini a cunoscut un trend ascendent și asta poate fi un lucru îmbucurător, pentru că poate fi o economie pentru bugetul tău. 

De ce este mai benefic să închiriezi o mașină când pleci în vacanță

Da, este adevărat, închirierea unei mașini Bucuresti poate fi un cost relativ mare în comparație cu condusul propriei mașini, dar e bine să analizezi în mod real avantajele și dezavantajele celor două opțiuni. 

  • Uită de reparații

În cazul unei mașini proprietate personală, înainte de a pleca în vacanță trebuie să verifici mai multe elemente, precum ulei, frâne, anvelope, dar în cazul închirierii unei mașini nu ai astfel de griji, care, să recunoaștem, îți ocupă timp. În acest mod poți evita uzura propriei mașini, în special dacă vei parcurge o distantă destul de mare.

  • Mulți membri în familie?

Poate că mașina ta nu e atât de spațioasă dacă familia e numeroasă. Așa că, ai posibilitatea să închiriezi o mașină adaptată nevoilor familiei tale. Spațiul este foarte important, atât pentru pasageri cât și pentru bagajele pe care le veți lua cu toții.

  • Fără prea mult stres

În cazul în care este furată (nu se întâmplă des, dar se întâmplă) va trebui să te ocupi în detaliu de această problemă dacă este mașina ta. În schimb, dacă mașina este închiriată, firma de închirieri se va ocupa de asta.

  • Mașina ta nu este suficient de fiabilă 

Dacă știi că mașina ta nu va rezista la drum lung, atunci este indicat să alegi varianta închirierii unei mașini. Imaginează-ți că se întâmplă ceva pe drum, motiv pentru care este posibil să fi nevoit să renunți la vacanță. Nu ți-ar plăcea asta.

  • Vrei să conduci ceva nou 

Poate că te gândești de ceva timp să îți cumperi o mașină sau să o înlocuiești pe cea pe care o ai în acest moment. O călătorie poate fi momentul potrivit pentru a testa mașina la care visezi. 

Drumul lung pe care trebuie să îl parcurgi te va ajuta să vezi dacă mașina pe care ți-o dorești îți satisface toate cerințele. Și, atunci, o vacanță îți va răspunde la aceste întrebări. 

  • Traseul pe care te vei deplasa

Dacă ați ales să plecați în drumeții montane, iar mașina ta nu este una corespunzătoare, atunci este clar că trebuie să apelezi la închirierea unei mașini, desigur, asta în cazul în care nu apelezi la prieteni care au mașini potrivite pentru acest tip de trasee.

Este bine să cântărești cu atenție înainte de a pleca în vacanță. O persoană care planifică în detaliu și analizează avantajele și dezavantajele unor alegeri este o persoană responsabilă. Sunt alegeri pe care trebuie să le faci, așa că nu lăsa întâmplarea să se producă fără a lua câteva măsuri.

Așadar, decizia de a închiria o mașină Iasi când pleci în vacanță trebuie analizată foarte bine.