×

Acest gen de servicii de inchiriat masini este o practica foarte comuna in zilele noastre. Tehnologia automobilelor a evoluat si acuma este la indemana oricui sa poata inchiria un autovehicul, indiferent de dimensiunile sau caracteristicele acestuia. In articolul care urmeaza am sa va prezint o istorie pe scurt al acestui serviciu de rent a car.  

Desi pare surprinzator, serviciul de rent a car are o istorie indelungata. Inca de cand masinile au fost accesibile publicului larg, antreprenorii au descoperit rapid si au exploatat dorinta oamenilor de a inchiria masini. Cele mai vechi consemnari al acestei practici de inchiriat masini a fost in 1904. In acea perioada un magazin de biciclete din Minneapolis a inceput sa practice acest bussines si sa ofere masini pentru inchiriere pentru prima data. 

In anul 1912, Joe Sanders din Nebraska, SUA, a remarcat ca nimeni din zona lui nu oferea inca masini de inchiriat. Asa ca el a luat initiativa si a facut primii pasi in acest domeniu. El a angajat un agent de vanzari si a inceput sa ofere spre inchiriere peste 18 dintre masinile Model T Ford. El inchiria aceasta masina cu un pret de 10 centi pe mila parcursa. Dupa cativa ani, in 1926, a reusit sa deschida sucursale in peste 56 de orase din Statele Unite ale Americii.

Prosperitatea rent a car

De ce sa inchiriezi

Afacerea de tipul rent a car a inceput sa prospere odata cu terminarea celui de-al doi-lea razboi mondial. Oamenii de afaceri au inceput sa calatoreasca tot mai des in diferite orase, calatorii de afaceri, si asa aveau nevoie la destinatie de o masina. Si cum cea mai comoda practica era sa inchirieze o masina, asa si faceau.

Prima firma care oferea serviciul de rent a car se numea Carpati, ea fiind inregistrata in 1942. Acest serviciu era sub tutela societatii de activitate din domeniul turismului. Compania opera in aeroportul Baneasa si avea in flota de masini VW Beetle, Hillman, Citroen Ami, Dacia 1300 și Oltcit. 

Acum revenind la zilele noastre, s-au schimbat atat de multe lucruri. Acum masinile au absolut tot necesarul, de la telefoane, la internet, orice masina are absolut tot ceea ce ai nevoie pentru a calatori. Tehnologia a evoluat extraordinar de mult. Insa practica de rent a car a luat foarte multa amploare in Romania in jurul anilor 2002 – 2003, de atunci cererea este intr-o continua crestere si flotele de masini se maresc si mereu se cauta masini care au toate dotarile, sa fie cat mai sigure si sa atraga publicul larg.

In concluzie de la inceputul acestei practici de rent a car, serviciul a fost util si oamenii doreau sa inchirieze masini. Fie din lipsa unui vehicul personal, fie ca ei calatoreau si ajungeau intr-un oras in care aveau nevoie de masina. Tot timpul oamenii au vrut sau au avut nevoie sa conduca, in diverse calatorii fie ca este vorba de afaceri sau vacante. Alege serviciile Ama Rent A Car Bucuresti!